Lagbanner

Inför: Milan - Atalanta

Atalanta reser till Milano för att ta sig an Milan i en match som är av stor betydelse för båda lagen.

Milan ligger inför matchen på andra plats i tabellen och är i stort behov av tre poäng för att haka på Inter, eller åtminstone säkra en Champions League-plats. Tre raka vinster har gjort att avståndet till Inter har krympt till fyra poäng. Senast tog Milan en tung seger borta mot Fiorentina med 2-1. Mot Atalanta tvingas de rödsvarta klara sig utan sin lagkapten Massimo Ambrosini och Mathieu Flamini.

Målvakten Christian Abbiati har återtagit platsen som målvakt, vilket får ses som en klar förstärkning jämfört med den mediokre Dida. Abbiati har stått för två starka insatser mot Bari och Fiorentina och hans trygghet kan behövas bakom en delvis nykomponerad backlinje. Atalanta får dock se upp med Milans starka offensiv, med Pato, Boriello och Ronaldinho i kedjan.

Atalanta kan komma att vila flera spelare som riskerar att bli avstängda inför nästa omgångs bottenmöte med Udinese. Spelare som normalt sett inte får så mycket speltid, som Capelli och Bianco, kan därför få spela från start. Nicola Amoruso kommer att missa matchen och ersätts troligen av Simone Tiribocchi.

Tränaren Bortolo Mutti har i intervjuer sagt att Atalanta kommer att kämpa in i det sista, och inte är slagna på förhand. Mutti menar också att Atalanta inte bara kan fokusera på att försvara utan också måste våga gå framåt på San Siro.

Matchen kommer att visas på Kanal 9 kl. 14.45.

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2010-02-27 21:23:12
Author

Fler artiklar om Atalanta