Lagbanner
Atalanta-Udinese 0-0
En bild säger mer än tusen ord

Atalanta-Udinese 0-0

Mörker. Visserligen en poäng inhämtad på Lazio och Livorno och inga tappade gentemot Catania, Udinese och parma men ändå. Mörker. Både för att allt annat än tre poäng var en katastrof och för hur våra spelare betedde sig på plan.

Atalantaredaktionen kan den här gången inte bjuda på något försök till insiktsfull analys av matchen. Till det är vi alltför nedslagna. Vi nöjer oss med att konstatera att de enda som får godkänt idag, och för övrigt hela den här säsongen, är de 22 000 på läktarna som gav allt för att hjälpa fram de här träbenen till poäng. Ett tusental supportrar hade till och med samlats på träningsanläggningen Zingonia och körde till stadion i karavan tillsammans med laget. 

Bara två Atalantaspelare räddar sig idag från betyget gravt underkänt, Consigli i mål och en som vanligt pigg Valdes. Alla övriga spelare förtjänar idag inte att bära den blåsvarta tröjan. Loj inställning, inte ett skott på mål och dålig coachning. Sämst utanför planen var dock inte Bortolo Mutti på Atalantabänken utan klubbledningen som sägs ha gett spelarna en Serie A-bonus på 40 000 euro om förnyat kontrakt säkras. En förolämpning för såväl spelarna som för dem själva eftersom det tyder på att man inte tror spelarna är motiverade och att man själv misslyckats kapitalt med att rekrytera ihop ett lag som lever upp till Atalantas traditioner. 

Och på tal om traditioner är det tyvärr vår i vanliga fall älskade kapten Christiano Doni som står för det främsta förfallet och förtjänar mycket skarp kritik. Förutom att vara dålig agerar han mycket nervöst och aggressivt på planen och borde idag visats ut för sina många övertramp mot Udinesespelarna. 

Normalt sett brukar det vara kört redan när han stöter på domaren i spelargången. Idag går han ostraffad från en skallning, en spark i huvudet på en liggande Udinesespelare, en hårdragning på Floro Flores värdig Jerry Springer Show och ett hot om i stil med “jag ska bryta benen av dig” med vidhäftad beskrivning när han bryter av ett fiktivt ben i luften med händerna. Givetvis spelar han under enorm press men idag var hans beteende inget annat än en skandal ovärdig både honom själv och tröjan han bär. Ett särskilt omdöme bör Bianco få som byts in då stackars Talamonti går sönder för trehundrade gången men som lyckas bli utvisad efter en vansinnesbrytning.

Matchvis finns det inte mycket att säga. Man hade hoppats på ett aggressivt och bestämt Atalanta men istället utmärktes insatsen av uppgivenhet och oorganiserat spel både framåt och bakåt. Istället är det Pepe och Asamoah som leder ett bra kämpande Udinese till en viktig bortapoäng. 

Givetvis ska laget fortsätta att få 100 procent stöd matcherna igenom ända tills säsongen tar slut. Tyvärr verkar många spelare redan ha trott att den är över. 

Matchfakta: 

ATALANTA-UDINESE 0-0

ATALANTA (4-4-1-1): 
Consigli; Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini; Ferreira Pinto, Volpi, Guarente, Valdes; Doni; Tiribocchi. 
På bänken: Coppola, Capelli, Radovanovic, De Ascentis, Chevanton, Bianco, Amoruso
Tränare: Mutti.

UDINESE (4-4-2): 
Handanovic; Cuadrado, Zapata, Lukovic, Pasquale; Inler, Sammarco, Asamoah, Pepe; Floro Flores, Di Natale. 
På bänken: Belardi, Domizzi, Badu, Corradi. 
Tränare; Marino.

Domare: Giannoccaro 

Åskådare: 22 000

Atalantaredaktionen2010-03-07 22:23:00
Author

Fler artiklar om Atalanta