Lagbanner
Inga illusioner kvar
Pallade inte trycket och snackade till sig en utvisning.

Inga illusioner kvar

Atalanta förlorade den livsviktiga bortamatchen mot Parma med uddamålet. Därmed är Serie B, om än inte matematiskt, i praktiken mer eller mindre ett faktum.

Om själva matchen kan inte mycket sägas. Atalanta spelar som vanligt, det vill säga dåligt, men lyckas hålla 0-0 och merparten av bollinnhavet ända till den 71:a matchminuten. Då smäller Bojinov till och ger Atalanta nådaskottet. 

Det är inte värt att hålla på att låtsas. Medan de direkta konkurrenterna till att säkra nytt kontrakt vinner eller tar poäng mot topplagen, som Udinese, Catania, Livorno och Siena denna omgång lyckats med, är den blåsvarta spiralen motsatt, nedåtgående och utan hopp om vindkantring. Framförallt är vi värdelösa på att göra mål (näst sämst i hela ligan med 22 gjorda mål). Idag hade vi ett par kanonchanser men det är som fördömt. Och som inte dagens smörj var nog lyckas Doni bli utvisad, något som gör att vi står utan Doni, Tiribocchi, Manfredini och Capelli till nästa match. Det vill säga ungefär de enda spelare som i dagsläget är något att ha. 

För det är bara att se den bistra, onskefulla och smärtsamma sanningen i vitögat. Spelarna förtjänar inte att bära tröjan, Mutti är hjälplös och tyvärr delvis också fantasilös och efter att gamle presidenten Ivan Ruggeri drabbades av en hjärnblödning och ligger i koma har allt gått utför i föreningens ledning. 

Atalanta kommer att gå miste om uppemot 300 miljoner kronor om, eller snarare när, en nedflyttning sker och vägen tillbaka kommer att bli lång. Det enda positiva i med den skit vi befinner oss i är att vi åtminstone kan bli av med ett gäng av soporna som idag kallar sig för Atalantaspelare. 

Matchfakta Parma-Atalanta 1-0

PARMA (4-2-3-1):

Mirante; Zaccardo, Paci, Dellafiore, Lucarelli; Morrone, Galloppa (Antonelli); Biabiany (Lunardini), Valiani, Lanzafame (Bojinov); Crespo.
På bänken: Pavarini, Zenoni, Castellini, Pasi.
Tränare: Guidolin.

ATALANTA (4-3-1-2):
Consigli; Garics, Capelli, Manfredini, Bellini (Peluso); Padoin, De Ascentis, Guarente (Valdes); Doni; Tiribocchi (Gabbiadini), Amoruso.
På bänken: Coppola, Pellegrino, Volpi, Ferreira Pinto.
Tränare: Mutti.

Domare: Saccani

John Zanchi2010-03-14 22:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta