Lagbanner
Vi lever! Litegrann...
Dagens mittfältsgigant i Bergamo - Valdes Zapata!

Vi lever! Litegrann...

Atalanta slog Cagliari med en övertygande 3-1 seger. Förmodligen spelar det nog ingen roll då avståndet på fyra poäng till fast mark kvarstår.

Atalanta spelar i numerärt överläge i drygt 75 minuter men det hade förmodligen inte spelat någon roll för Cagliari om man hade spelat med en spelare mer istället för en mindre. Atalanta genomför en mycket bra match, förmodligen säsongens bästa, och gör tre mål, två av en Valdes i kanonform och det tredje av den enda anfallsspelaren i dagens trupp som förmår leverera på en konstant hög nivå, Tiribocchi. Första halvlek var lite trevande, men i andra halvlek spelar laget ut med en självsäkerhet vi inte sett på il comunale sen... ja på jävligt länge.

På övertid släpper i och för sig en inte helt briljant Consigli in ett mål av Conti som smutsar till siffrorna. Men i sak spelar det inte någon roll: idag var de tre poängen kassaskåpssäkra. Som vi tidigare poängterat är det tydligt vad bytet av spelsystem och Donis frånvaro betyder för laget. I positiv bemärkelse. 

Tyvärr vann Lazio mot Siena och Catania mot Fiorentina. Avståndet därmed till de två lagen i botten Livorno, som fick stryk av Inter och nämnda Siena, men eftersom Lazio slog toscanarna är avståndet till säkerheten ovan sträcket oförändrat fyra poäng. Däremot förlorade Bologna och Udinese spelare oavgjort vilket gör att åtminstone ytterligare ett par lag dras ner i skiten. 

På söndag väntar den slitna gamla damen. Vi kommer säkert förlora på mot henne på ett eller annat sätt. Och sen åka ur. Men vi ska göra det med stil. Alla till Torino! 

Matchfakta: 

ATALANTA-CAGLIARI 3-1

ATALANTA (4-4-2):
Consigli; Garics, Bianco, Manfredini, Peluso; Ferreira Pinto (De Ascentis), Guarente, Padoin, Valdes (Ceravolo); Amoruso, Chevanton (Tiribocchi).
På bänken: Coppola, Capelli, Radovanovic, Caserta.
Tränare: Mutti.

CAGLIARI (4-3-1-2): Marchetti, Canini, Astori, Ariaudo, Agostini; Biondini, Conti, Dessena; Cossu; Matri (Nenè), Larrivey (Jeda, Ragatzu). På bänken: Lupatelli, Marzoratti, Barone, Nainggolan.
Tränare: Allegri (inte idag).

Domare: Rocchi.

Atalantaredaktionen2010-03-24 22:57:00
Author

Fler artiklar om Atalanta