Juventus - Atalanta 2 - 1

Atalanta förlorade bortamatchen mot Juventus och läget ser nu alltmer prekärt ut.

Inför matchen hade Juventus på sina tre senaste matcher tagit en enda poäng. Detta föranledde manifestationer före matchen då hemmalagets spelarbuss bombarderades med ägg. Båda lagen kom till spel kraftigt försvagade; Juventus fick klara sig utan Buffon, Caceres, Poulsen och Chiellini medan Atalanta tvingades avvara avstängde Doni och skadade trion Talamonti, Chevanton och Bellini.

Efter åtta minuter gjorde Juventus 1-0 genom Trezeguet, ett mål som dock dömdes bort för offside. Juventus skulle dock ta ledningen en halvtimme in i matchen när Del Piero skruvade in bollen från drygt 20 meter. Atalanta hade därefter ett par hyfsade chanser att kvittera men utan att få in bollen. Kvitteringen kom dock precis innan halvtidsvilan då före detta Juventusspelaren Nicola Amoruso efter att ha utnyttjat ett misstag i Juves backlinje. 35-åringen gjorde därmed sitt första mål för Atalanta.

Atalanta skapade sedan tillräckligt många chanser för att vinna matchen men skärpen i avsluten saknades. Sista ordet fick istället Juventus, då Felipe Melo, som varit föremål för supportrarnas ilska, kunde nicka in segermålet knappa tio minuter från slutet.