Atalanta tog livsviktig seger

Atalanta tog en nödvändig seger i bottenmötet med Siena.

Inför matchen låg lagen på 18:e respektive 19:e plats i tabellen. Atalanta kom till spel utan skadade Zanetti, Chevanton, Barreto, Talamonti och Bellini. Siena å sin sida tvingades avvara Ekdal, Parravicini och Rossettini.

Innan avspark hade regnet öst ner över Bergamo, och det påverkade naturligtvis spelkvaliteten. Atalanta kunde dock ta ledningen genom Jaíme Valdés, som genom en individuell prestation dunkade in 1-0 till hemmalaget. Valdés framstår mer och mer som säsongens stora utropstecken, och är just nu den som ger Atalanta hopp om nytt kontrakt.

Siena var ofarliga framåt och först i andra halvlek tvingades Consigli till sin första räddning. Tjugo minuter före slutet avgjordes matchen när Ferreira Pinto kunde nicka in 2-0 efter en frispark av Guarente.

Siena står i och med förlusten med ena benet i Serie B och det ska mycket till för att Toscanaklubben ska hänga kvar.