Lagbanner

Inför: Atalanta - Fiorentina

Atalanta tar emot Fiorentina i en match som måste vinnas.

Efter förlusten mot Roma förra veckan ser läget alltmer prekärt ut för Atalanta. Ännu värre blev det i och med att de två främsta bottenkonkurrenterna Lazio och Udinese båda vann sina matcher, vilket innebär att det nu är fyra poäng upp till säker mark.

Glädjande är dock att Atalanta verkar ha hittat formen och på de fem senaste matcherna har man fem vinster. Även om det blev förlust i senaste omgången mot titeljagande Roma fanns det en hel del positivt att ta med sig från matchen. Det är uppenbart att laget numera spelar med ett helt annat självförtroende än tidigare. Man får dock klara sig utan hela sju spelare på grund av skada och avstängning, däribland Talamonti, Bellini och Chevanton.

Fiorentina har haft en tämligen medioker säsong och frågan är om inte Cesare Prandelli bör lämna över skutan till någon annan. Senaste tiden har dock Fiorentina visat upp lite stabilitet och fick bland annat oavgjort mot Inter förra veckan. Under hela säsongen har dock bra insatser varvats med riktiga bottennapp och Atalanta får hoppas på nytt fiasko från La Viola.

Ytterligare en sak som talar för Atalanta är att Fiorentina kan vara omotiverade då hoppet om spel i Champions League kommande säsong i stort sett är ute. Dessutom saknar man både Mutu och Gamberini.

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2010-04-18 12:02:07
Author

Fler artiklar om Atalanta