Lagbanner

Ny viktig seger för Atalanta

Atalanta vann den livsviktiga matchen mot Fiorentina och hoppet om nytt kontrakt lever nu återigen.

Efter förlusten mot Roma var Atalanta piskat att vinna mot Fiorentina för att hålla drömmen om nytt kontrakt vid liv. Det var två skadeskjutna lag som kom till spel i Bergamo. De blåsvarta tvingades avvara vitala pjäser som Chevanton, Bellini, Talamonti och Garics, medan La Viola fick klara sig utan Pasqual, Donadel och dopningsavstängde Adrian Mutu.

Atalanta inledde optimistiskt och vaskade fram flera hörnor i inledningen. Hemmalaget tog också ledningen redan efter sex minuter efter att Valdés hittat Ferreira Pinto med ett inlägg från kanten. Fiorentina hade sedan ett par bra chanser att kvittera men det var uppenbart att skärpan inte var den rätta. Mittbacken Felipe hann bland annat med att missa öppet mål från en meter.

I halvtid tvingades Atalanta byta ut målvakten Consigli och ersätta honom med Coppola. Detta hindrade dock inte Atalanta som utökade ledningen till 2-0 genom Tiribocchi, som med ett konstnummer kicksparkade in bollen från nio meter.

Före detta Atalantaspelaren Montolivo gav sedan de lila nytt hopp när han en kvart från slutet ordnade en reducering. Närmare än så kom dock inte Viola som även fick mittfältaren Gobbi utvisad på övertid.

I och med segern samt det faktum att Lazio förlorade och Udinese och Bologna delade på poängen lever drömmen om nytt kontrakt åtminstone ett par veckor till.

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2010-04-20 21:39:23
Author

Fler artiklar om Atalanta