Serie B nära för Atalanta

Efter 1-1 mot bottenkonkurrenten Bologna är hoppet om fortsatt spel i Serie A ute.

Förutsättningarna inför matchen var klara; Bologna hade före matchen ett försprång på fem poäng i tabellen så bara seger räknades för Atalanta. Hemmalaget kom dock till spel utan vitala spelare som Manfredini och Bianco som var avstängda. I och med att även Talamonti saknades saknade Atalanta sina tre ordinarie mittbackar.

Atalanta fick möjlighet att ta ledningen på straffspark sedan Portanova gått för hårt åt Guarente. Säsongens kanske bäste spelare Valdés missade dock straffen. En annan fast situation skulle dock ge Atalanta ledningen, då Guarente efter dryga 20 minuters spel skruvade in en frispark.

Strax före halvtidssignalen inträffade en märklig situation som för hemmalaget skulle visa sig ödesdiger. Mittbacken Pellegrino innanför straffområdet drog bortalagets Portanova i tröjan och tilldelades gult kort. Sekunder senare fick han sitt andra kort för att ha uppträtt olämpligt. Någon straff blev det dock inte i och med att bollen inte var i spel.

Med dryga fem minuter kvar lyckades hemmalagets försvarare Peluso på ett märkligt sätt få bollen förbi sin egen målvakt. Atalanta tvingades sedan till en tokoffensiv som dock inte gav något resultat. 1-1 innebär med all sannolikhet att Atalanta nästa säsong återfinns i Serie B.