Lagbanner
Summering av calciomercato 2010: Nyförvärv
Carlos Carmona, en blivande nyckelspelare i Atalanta.

Summering av calciomercato 2010: Nyförvärv

Atalanta tar ny sats i Serie B. Nedan följer en kort summering av vilka spelare som har tillkommit sedan degraderingen i våras.

Samuele Dalla Bona
Kom fram som en ung talang men har aldrig blommat ut. Trots det har han hunnit med att representera storklubbar som Chelsea och Milan. Tillhörde senast Napoli men har spenderat de senaste säsongerna på lån i klubbar som Bologna, Sampdoria och Lecce. Kommer antagligen få svårt att ta en plats i startelvan och är istället värvad för att tillföra nödvändig rutin till ett ungt Atalanta.

Carlos Carmona
23-årig mittfältsstrateg som spelade VM för Chile. Flyttade till Italien i tidig ålder och kommer närmast från spel i Reggina. Har tilldelats tröja nummer 10 och kommer vara en vital del av laget.

Leonardo Pettinari
Ung mittfältare som gör sig bäst som släpande anfallare. Imponerade stort och gjorde mål i premiären mot Vicenza som Atalanta vann med 2-0.

Migjen Basha
Schweizare av kosovo-albanskt ursprung som närmast kommer från spel i Frosinone. Har tidigare bland annat spelat för Lucchese och Rimini.

Matteo Ardemagni
Ung anfallare med Milan som moderklubb. Intern skytteligavinnare i Cittadella med 22 mål den gångna säsongen. Atalanta vann kampen om hans namnteckning före Chievo.

Francesco Ruopolo
En spelare som Atalanta har haft ögonen på under en längre tid. De senaste tre säsongerna har han representerat grannklubben AlbinoLeffe. Ruopolo har dock meriter från spel i Uefacupen med Lokomotiv Moskva.

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2010-09-05 17:36:55
Author

Fler artiklar om Atalanta