Säsongen 10/11 och återtåget till Serie A har startat!

Atalanta har hunnit med fem matcher i årets Serie B och totalt skrapat ihop åtta poäng. Tills i lördags var Atalanta obesegrade och de hade en målvakt som hade hållit nollan i 450 minuter.

Atalanta startade säsongen piggt med en 2-0 vinst mot den anrika klubben, Vicenza. Målskyttarna som gjorde åskådarna galna av glädje var Leonardo Pettinari, som med en kvick rusch in i straffområdet nickade in Atalantas första mål..
Tiribocchi, som med en bestämd straff, sköt 2-0 målet och fastställde slutresultatet i premiären. Utöver målskyttarna så ska även heder ges till Consigli, målvakten,som gjorde ett par riktigt fina klassräddningar.

Den andra matchen gick borta mot Varese och slutade 0-0. Atalanta ska vara glada för pinnen då de underpresterade å de grövsta. Den ende som kan få godkänd var målvakten Consigli, som ännu en gång gjorde en riktig bra match.

Lagets tredje match spelades på hemmaplan och mot ett hungrigt Frosinone. Ännu en 0-0 match och en pinne blev resultat. Atalanta var riktigt bleka och lät gästerna hålla i bollen under merparten av den första halvleken. Under den andra delen av matchen tog dock Atalanta över taktpinnen och det var endast ett under att de blåsvarta inte fick in ett mål. Sista fem minuterna hade Hawaiifotbollen tagit över på Stadio Communale och båda lagen hade galna lägen. Matchen slutade med att Doni nästan snodde bollen ur händerna från Frosinonemålvakten och kunde göra ett riktigt fulmål. Han fick dock ingen ren träff på bollen och domaren blåste av matchen.

Borta mot Pescara och säsongens fjärde match tog Atalanta tre viktiga poäng. Målgörare då blev Manfredini och Tiribocchi.

Omgång 5 och Atalantas andra raka match på bortaplan spelades mot Siena. Tyvärr kunde laget och Consigli inte hålla i sin fina matchsvit utan årets första förlust ramlade nesligt in med siffrorna 1-0. Atalanta får nu slicka såren i ett regntungt Bergamo och  samtidigt  ladda upp inför nästa hemmamatchmot  Reggina.

Vad kan man då dra för slutsatser efter fem spelade omgångar?

Den främsta slutsatsen måste vara att Atalanta kan skatta sig lyckliga när de fick behålla den unge U21 landslagsmannen, Consigli. Utan dennes fenomenala reaktionsförmåga och säkerhet mellan stolparna skulle Atalanta befinna sig betydligt längre ner i tabellen och denna krönika skulle ha varit betydligt svårare att skriva.