-
-

Atalanta-Cagliari 1-0: Denis fortsätter leverera

Efter bottennappet senast mot Bologna tog Atalanta en viktig, och rättvis, seger mot Cagliari i Bergamo. Men det satt långt inne.

Tränare Colantuono hade under veckan filat på en 4-2-3-1-formation för att parera de bortfall truppen dras med, men försöket skrotades till förmån för den vanliga uppställningen – Consigli i mål; Masiello, Capelli, Lucchini och Peluso i backlinjen; Schelotto, Cigarini, Carmona och Bonaventura på mittfältet, och så Moralez bakom Denis längst fram.

Precis som mot Bologna såg det bra ut i den första halvleken, men trots övertag såväl spelmässigt som i chansväg var det återigen oavgjort i paus. Den stora syndabocken var Denis som trots flera vassa chanser inte lyckades få bollen i nät – antingen smet den tätt utanför stolpen eller så var bergamasken Agazzi ivägen.

Gästerna å sin sida hade inte mycket att komma med. Cossu kunde inte hitta de ytor som Ramirez utnyttjade så bra senast, och lyckas man väl kväva honom kväver man också mycket av sardernas anfallsspel.

De första minuterna av den andra halvleken såg minst lika lovande ut som det gjort i den första. Allra närmast att spräcka nollan var något otippat högerbacken Andrea Masiello, som avfyrade ett överraskande skott i bortre ribbkrysset.

Sedan kändes tyvärr mönstret från Bologna igen. Cagliari tog över mer och mer, och efter en rörig situation där ett inlägg såg ut att gå över kortlinjen gav gästernas kapten Daniele Conti sånär sitt lag ledningen.

Ledningen, och segern, blev ändå Atalantas till sist genom den numera notoriske målskytten Germán Denis. Med tio minuter kvar hittade ett inlägg från höger El Tanque i boxen vars medtagning studsade förbi Canini och gav ett friläge, ett friläge som förvaltades på bästa sätt med en kylig lobb. 1-0!

En vass, och väldigt kontroversiell, kvitteringschans skulle dock höja pulsen hos publiken på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Lucchini blev liggandes efter en duell vid straffområdeskanten, och när bollen rensades bort lyfte resten av backlinjen sina positioner. Detta utnyttjades av Nenê när bollen kom tillbaka, som därmed fick ett friläge på flera meter utan att vara offside. Consigli lyckades som tur var rädda segern med en benparad och i tumultet som uppstod efteråt fick Conti och Marilungo varsitt gult kort.

Gula kort fick även Cigarini och Masiello vilket betyder att de båda är avstängda i matchen mot Siena. Samtidigt kommer Padoin tillbaka från sin avstängning.