Lagbanner
Atalanta–Catania 1–1: Tudelat

Atalanta–Catania 1–1: Tudelat

Det blev en match med två ansikten när Catania gästade Bergamo. Lagen hade varsin halvlek, gjorde varsitt mål, och fick följaktligen varsin poäng.

Atalanta började förvisso den första halvleken på ett lovande sätt, men det dröjde inte länge innan de cirka 13 000 åskådarna fick se bortalaget ta över initiativet. Sergio Almirón dirigerade sina elefantkamrater på ett utomordentligt sätt, och det ledningsmål som Legrottaglie nickade in efter 18 minuter var inte alls oförtjänt. Kanske borde det till och med varit ett 2-0-mål med tanke på att Lodi strax innan missat ett fint läge.

Hela den första halvleken var verkligen en enda lång mardröm för hemmalaget. Den surrealistiska känslan av att se Gennaro Delvecchio cykelsparka någon decimeter utanför förstärktes av den helsvarta tröjan av modell julspecial som Atalantaspelarna bar (bild).

Till den andra halvleken vaknade dock Colantuonos mannar, mycket tack vare utvisningen på Spolli minuterna före paus, och påbörjade en 45 minuter lång belägring av Cataniamålet. Fortfarande slarvades det tyvärr alldeles för mycket i de flesta momenten. Framför allt var inläggsspelet under all kritik – vilket såklart tar udden av både Denis och Tiribocchis spel.

Il Tir räddade i alla fall en poäng när han 20 minuter från slutet slapp markering på en hörna. Bollträffen blev inte perfekt, men vad spelar det för roll när avslutet blev det? Senare var både Masiello och Marilungo ytterst nära att nicka fram en hemmaseger, men istället blev det ytterligare en oavgjord match att lägga till raden. Sammantaget får det ses som rättvist, men båda lagen känner nog att de kunde, och kanske borde, fått med sig mer.

ATALANTA–CATANIA 1–1
18' Legrottaglie
71' Tiribocchi

ATALANTA (4-4-1-1): Consigli; Masiello, Ferri, Manfredini, Bellini (15' st Bonaventura); Schelotto, Cigarini, Carmona (5' st Tiribocchi), Padoin; Moralez (40' st Marilungo) Denis.
In panchina: Frezzolini, Peluso, Raimondi, Minotti.

CATANIA (3-5-2): Andujar; Spolli, Legrottaglie, Bellusci; Potenza, Almiron, Lodi (46' st Capuano), Delvecchio, Marchese; Barrientos (32' st Sciacca), Maxi Lopez (23' st Bergessio).
In panchina: Campagnolo, Alvarez, Ricchiuti, Gomez.

Domare: Giannoccaro från Lecce.

Malte Back2011-12-11 22:23:33
Author

Fler artiklar om Atalanta