Atalanta–Genoa 0–1: En ordentlig missräkning

Efter överkörningen i Florens var det tänkt att Atalanta skulle studsa tillbaka hemma mot Genoa. Så blev inte fallet.

Ett ovanligt håglöst Atalanta hade inte mycket att sätta emot Fiorentina förra helgen och förlorade med 4-1. De lila var bättre på allt och slog till där Atalanta är som svagast genom två hörnmål.

Efter en stökig vecka där förre presidenten Alessandro Ruggeri gått till attack mot Percassi var tanken var som sagt att skadan skulle repareras mot ett formsvagt Genoa, som kom till Bergamo med sex raka förluster. Genoa visade egentligen inte prov på någon markant förbättring, men Atalanta hade märkbart svårt att göra något av det initiativ man tog i första halvleken. Avsaknaden av Cigarini (utvisad mot Fiorentina) var enorm då varken Cazzola eller Carmona klarade av att sköta bolldistributionen ordentligt.

Chanserna skapades istället av gästerna som tog ledningen genom Bertolacci några minuter innan halvtid. Upprinnelsen var en märklig hörnvariant som slutade i att Sampirisi drog igång en Genoa-kontring och slog ett inlägg från höger. Manfredini missade resningen i eget straffområde, och den unge Roma-talangen kunde kliniskt raka in 0-1.

Mot slutet av halvleken blev det ordentligt dålig stämning på Comunale efter att domaren först dömt bort ett mål av Maxi Moralez för (tvivelaktig) offside, och sedan varnade Bonaventura för protesterna efter att han gått omkull i straffområdet utan åtgärd från domare Doveri.

Den andra halvleken skulle få en helt annan huvudkaraktär. Atalanta belägrade målet framför den norra kurvan och skapade ett par hyfsade chanser för att spräcka nollan, men gång efter annan stod Sebastian Frey ivägen och såg till att bortalagets usla svit stoppades.

I slutet åkte Moretti på sitt andra gula, men gästerna klarade alltså ändå att hålla undan och Delneri fick fira sina första poäng som Genoa-tränare.

För Atalantas del vill det till att man tar sig i kragen och ser till att prestera bättre mot Bologna nästa söndag. De två senaste insatserna har lämnat mycket övrigt att önska, speciellt från Schelotto som varit under isen hela hösten. Ferreira Pinto gjorde idag sin första träning efter skadefrånvaron och förhoppningsvis kan den konkurrensen göra att högerkanten får sig ett lyft.

Atalanta–Genoa 0–1
39' Bertolacci

ATALANTA (4-4-1-1): Consigli; Raimondi, Stendardo, Manfredini, Peluso; Schelotto (56' De Luca), Carmona (71' Radovanovic), Cazzola, Bonaventura (80' Parra); Maxi; Denis
A disp.: Polito, Ferri, Brivio, Lucchini, Matheu, Troisi, Marilungo, Scozzarella
All.: Colantuono

GENOA (4-4-1-1): Frey; Sampirisi, Granqvist, Canini, Moretti; Jankovic, Tozser, Kucka, Vargas; Bertolacci (65' Seymour); Borriello (81' Immobile)
A disp: Tzorvas, Rossi, Donnarumma, Bovo, Melazzi, Merkel, Piscitella, Said, Hallenius
All.: Delneri

Bäst i Atalanta: Peluso