Atalanta–Livorno 0–1: Respass ur cupen direkt

Efter helgens frustrerande förlust passade Livorno ikväll på att strö extra salt i såren genom att slå ut Dea ur cupen. Cellerinos mål fem minuter från slutet blev matchens enda.

Något sätt att se kvällens drabbning verkade inte finnas, så ett stort tack till Livornoredaktionen för den radiolänk som de hittat.

De båda lagens uppställningar vittnade återigen om att det inte bara är TV-bolagen som bortprioriterar Coppa Italia. Inte ens de (bänk)spelare som ställdes på planen verkade särskilt intresserade, då matchen enligt rapporterna ska ha varit något av ett sömnpiller. Avgörandet kom efter att en missil från de vinrödas mittfältare Ahmed Barusso räddats av kvällens burväktare Frezzolini. På den efterföljande hörnan nickade Gaston Cellerino in 0–1 för gästerna i matchens 86:e minut. Övrigt som är värt att noteras är att unge Marco Possenti ska ha stått för en lovande insats i backlinjen.

Uppställningar
Atalanta: Frezzolini, Raimondi (Gentili 67'), Capelli, Peluso, Possenti, Defendi (Ruopolo 59'), Basha, Dalla Bona, Pettinari, Bonaventura, Ceravolo.
A disp: Consigli, Pozzi, Minotti, Pandiani, Suagher.
Livorno: Mazzoni , Salviato, Knezevic, Di Bella, Schiattarella, Pagano, Prutsch, Barusso, Volpe, Danilevicius, Cellerino.
A disp: Bardi, Oussou, Bencivenga, Ceccherini, Moscati M., Moscati F., Lignani.

För Livorno fortsätter cupäventyret mot antingen Bari eller Torino, för Atalanta är det över innan det knappt börjat. På lördag tar vi nya tag i toppmötet mot Padova, som för närvarande parkerar på en fjärdeplats efter två raka segrar. Säsongens hemmamatcher har hittills resulterat i 11 poäng av 15 möjliga, och en tredje raka hemmaseger är en nödvändighet för att inte släppa topplaceringarna ur sikte.