Atalanta–Novara 2–1: A testa alta
Kaptenen hyllades båda före och under segermatchen mot Novara.

Atalanta tog sin tredje raka seger genom att slå Novara tack vare mål från Schelotto och Cigarini. Sammanlagt har man nu spelat in tio poäng – fler än något annat lag i serien.

I motsvarande möte ifjol såg Atalanta ut att mer eller mindre ha säkrat uppflyttningen när klockan närmade sig 90 minuter. Ett inspel från Marco Rigoni och en nick från Raffaele Rubino gjorde dock att festen kom av sig den gången, och det var farligt nära att historien upprepade sig idag.

Efter Filippo Porcaris reducering till 2–1 i den sista minuten hade nämligen gästerna ytterligare en boll i nät, som tvivelaktigt dömdes bort för offside. Nära skjuter ingen hare, och Colantuonos mannar kunde hålla undan till en inte på något sätt oförtjänt vinst.

Novara hade inte bara matchens sista chans, utan även den första. I en kontring efter tio minuter vek Meggiorini inåt i banan och försökte placera in bollen i det bortre hörnet, men missade knappt. Det var dock tydligt vilket som var det starkare laget, och Atalanta hade ganska bra kontroll på den tillknäppta matchen.

Precis som senast var det Schelotto som låg bakom det mesta i anfallsväg och halvlekens tre stora chanser bar hans sigill. Den första skapade han på helt egen hand när han vände bort två försvarare med en dragning innan han avslutade hårt och lågt, men Ujkani knep bollen. Nästa gång var dock den albanska målvakten inte lika lyckosam då både han och vänsterbacken Gemiti agerade svagt på Bellinis inlägg. Schelotto tackade och tog emot genom att från nära håll nicka in 1–0.

Den tredje chansen kom bara minuten senare när Denis frispelade Brighi som inte fick till avslutet riktigt. Returen hamnade framför den före detta argentinaren, men stolpen snuvade honom på dagens andra mål.

2–0 fick istället vänta till början av den andra halvleken, och det var väntan värt. Cigarini fick efter Gabbiadinis förarbete bollen vid straffområdeskanten, i stort sett rakt framför mål, och smekte elegant in det matchavgörande målet i målvaktens högra kryss – varpå han firade genom att imitera Donis målgest. Doni hyllades även i supportrarnas tifo med siffran 27 och texten A testa alta verso la salvezza, som alltså refererade till hans tröjnummer och målgest.