Atalanta–Siena 2–1: Tre poäng och välbehövligt andrum
Cigarini går från klarhet till klarhet.

Det blev till sist ett lyckligt 105-årsfirande för Atalanta, som efter ett sent segermål tar viktiga kliv i tabellen.

Slutet gott, allting gott? Efter två raka matcher där Atalanta spelmässigt imponerat, men missat sina chanser, blev det äntligen en ny trepoängare. Paradoxalt nog kom den efter en av Atalantas mest slätstrukna insatser för säsongen, där individuella prestationer från Cigarini och Bonaventura till sist blev det som skiljde lagen åt.

Första halvlek var ett riktigt sömnpiller. De få gånger det såg ut att hetta till framför något av målen slarvades det i avsluten, och den enda riktiga chansen att rapportera om kom när Denis skarvade ett inlägg, med klacken, utanför. Domaren missade först att bollen styrdes via Sienas försvarare Felipe, men när brasseitalienaren fick frågan erkände han sportsligt att så var fallet (men har det inte blivit lite väl mycket sånt här senaste tiden?).

Istället hände allt på samma gång i andra halvlek. Tio minuter in slängde gästerna in Reginaldo, och några minuter senare hade han spräckt nollan genom att sätta foten till på ett lågt inlägg från höger. Innan frustrationen på stadio Comunale hann byggas på ännu mer klev dock Luca Cigarini fram, och visade än en gång hur viktig han är för det här laget. Från cirka 20 meter smekte han in frisparken som betydde 1-1 efter en dryg kvart.

Atalanta borde fått en straff i den första halvleken då De Luca manglades bakifrån, och när Moralez gick omkull efter en duell med Bolzoni minuten efter kvitteringen brast det för flera spelare. Det slutade med att Stendardo varnades, och Carmona, som satt på bänken, fick syna det röda kortet.

Trots det hade Atalanta ändå marginalerna med sig. Mittbacken Paci – som för övrigt var Sienas bästa spelare – såg ut att ha nickat in 1-2, men spelet var av någon anledning då redan avblåst. Tio minuter från slutet tog sig sedan Schelotto fram på kanten och slog ett inlägg som blockerades av en bortaförsvarare. Bollen studsade ut mot hörnflaggan, träffade densamma så att den vek sig bakåt, innan bollen till sist passerade kortsidan istället för att gå ut till inkast.

Följande hörna hamnade efter en rensning framför fötterna på Jack Bonaventura, som med en behärskad bredsida placerade in det förlösande målet inför de knappa 20 000 åskådarna på Stadio Atleti Azzurri d'Italia.

Trots segern kan man ifrågasätta många spelares insatser. Den enda som håller en förväntad nivå genom hela matchen (och dessutom mer därtill) är Cigarini, som verkligen visar styrka genom att kliva fram när resten av laget behöver det. Även Bonaventura visade prov på både inställning och kvalitet under sitt inhopp. Tyvärr kan man inte säga samma sak om t.ex. Peluso, Denis eller Troisi som gör bäst i att ladda om för nästa match mot Pescara så fort som möjligt.

Atalanta–Siena 2–1