Lagbanner
Calciomercato Atalanta

Calciomercato Atalanta

Uppdateringar kring Atalantas operationer på transferfronten.

31 januari - marknaden stängd
Spelare in
Riccardo Cazzola, Juve Stabia (lån + option)
Alessandro Carozza, Varese (lån + option)
Guglielmo Stendardo, Lazio (lån)

Spelare ut
Fabio Caserta, Juve Stabia (definitiv)
Simone Padoin, Juventus (definitiv)
Leonardo Pettinari, Varese (lån)
Matteo Ardemagni, Modena (lån)

31 januari
Sista veckan av transferfönstret såg ut att bli lugn, då det enda som återstod var att hitta en klubb åt Caserta. Istället hoppade Atalanta på karusellen och sålde Simone Padoin till Juventus för 4,5 miljoner euro - mycket tråkigt då Padoin var är en nyttig spelare för laget och en väldigt uppskattad person. Ett femårskontrakt är påkritat med Turin-klubben, och vi önskar honom all lycka i framtiden.

Som ersättare värvas Nicola Rigoni, född 1990, in på delägarskap från Vicenza, och möjligheten att låna Andrea Poli från Inter undersöks.

För Casertas del handlar det om Cesena, som avvaktar för att se vad som händer med Parolo/Candreva, eller Nocerina.

Uppdatering 16.10
Affären med Rigoni ser ut att ha spruckit och nu riktas blickarna mot Candreva och Cazzola. Väldigt mycket Cesena-koppling här: Candreva kan bytas mot Caserta plus pengar, de svartvita är också på jakt efter Cazzola, och dessutom har lagen mötts två gånger på kort tid i ligan.

16.25
Twist! Riccardo Cazzola och Fabio Caserta byter klubbar. Enligt TMW och Alfredo Pedullà har mittfältaren från Juve Stabia skrivit på ett fyraårsavtal med Atalanta.

18:20
€1,5 miljoner plus Caserta är vad 26-årige Cazzola kostade att lösa, enligt Sky och SportItalia, och i och med det köpet borde Atalantas mercato kunna betraktas som stängd.

Istället riktas blickarna mot framtida värvningsobjekt, där det rapporteras om intresse för Pescaras talanger Verratti och Capuano, båda med förnamnet Marco, som funnits på Atalantas radar under en längre tid.

24 januari
Atalanta ser ut att ha landat yttermittfältaren Alessandro Carrozza, född 1982, från Varese i Serie B. Det officiella bekräftandet saknas fortfarande, men det rapporteras från flera håll om att affären, med formen lån plus köprätt, är klar. Carrozza är högerfotad, kan spela på båda kanterna och har dessutom en näsa för mål. Förra säsongen nätade han sju gånger, och under denna säsong har det hittills blivit fyra mål för 29-åringen som snart kan få göra sin debut i Serie A.

Uppdatering: Varese har bekräftat övergången och Corrazza kommer genomgå läkarundersökningen imorgon bitti.

Ytterligare en spelare med ett snarlikt efternamn kan vara på väg in - Simone Corazza från Portogruaro. Anfallaren som är född 1991 jagas även av Cagliari, Reggina och Cittadella.

Brasilianska Internacional ryktas vara sugna på att ta in Maxi Moralez som ersättare för Andres D'Alessandro. Att Atalanta skulle släppa den i somras värvade argentinaren, som är under kontrakt till 2015, är dock otroligt.

Napoli fortsätter att uppvakta Manolo Gabbiadini, men en försäljning redan i januari ser inte ut att vara aktuell, åtminstone inte enligt spelarens agent Silivo Pagari. I sommar är det däremot inte otänkbart att han flyttar söderut för att Atalanta ska kunna få loss Cigarini.

TMW, Gazzetta dello Sport, L'Eco di Bergamo

19 januari
Det är fortsatt lugnt på marknaden för Marino & co som i dagarna gjorde klart med Capellis ersättare. Guglielmo Stendardo kommer under de närmaste sex månaderna tillhöra Atalanta efter att ha misslyckats med att få speltid i Lazio under hösten. Willy, som han kallas, var under sin säsong hos Perugia i mitten av 00-talet en viktig del av Colantuonos backlinje och fortsatte därefter vidare till huvudstaden och Lazio. Sedan dess har han haft svårt att få kontinuerlig speltid och denna utlåning blir hans tredje på fem säsonger, efter sejourer i Juventus och Lecce.

Lazio-redaktionens Jesper Lindberg har följande att säga om mittbacken:
"Stendardo är en klassisk mittback, stor och stark, som alltid ger sitt yttersta för laget. Han är duktig på huvudet och när han gavs ordentligt med förtroende i Lazio för något år sedan visade han upp både karisma och ledaregenskaper. Bra frilla också, för den delen. På minuskontot finns bristfällig teknik och bolltouch jämfört med Italiens främsta backar, samt en ibland opolerad och halvt vårdslös spelstil.

Jag gillar Stendardo och tycker det är synd att han inte fått spela mer i Lazio. Han är en tillgång för vilket lag som helst i Italien på den undre halvan av tabellen."

I övrigt har det bl.a. ryktats om Donati (går till Palermo), AEK Athens Savvas Gentzoglou (nära Sampdoria), Emil Hallfredsson, ett byte där Caserta går till Samp och Semioli i andra riktningen, samt två mittfältare från Serie B med liknande namn - Carrozza i Varese och Cazzola i Juve Stabia. Men än så länge ingenting konkret alltså.

11 januari
Ardemagni såg ut att vara helt klar för Varese, när plötsligt Modena kom från ingenstans och körde om på målrakan. Ett rakt lån säsongen ut är det som gäller och Ardemagni, som i år inte ens fått vara med på bänken någon gång, säger till TMW att han ser det som en chans till mer speltid för att på sikt kunna visa sitt värde i Atalantatröjan.

Pettinari hamnar dock som väntat i Varese. Även där rör det sig om ett lån, men det verkar fortfarande förhandlas om en eventuell köpoption.

Atalanta.it, TuttoMercatoWeb

7 januari
Ytterligare ett namn kan läggas till listan över tänkbara mittbackar. Matteo Ferrari, med meriter från Inter, Parma och Roma, är för närvarande klubblös efter att ha lämnat Besiktas i somras. 32-åringen håller igång genom att träna med  Lega Pro-klubben Monza och borde bara ett mer ekonomiskt alternativ.

Möjliga försäljningar, med sannolikhetsberäkningar från TMW:
Fabio Caserta: Cesena 65%, Nocerina 35%, stannar 0%
Matteo Ardemagni: Varese 90%, Lecce 5%, Modena 3%, Brescia 2%, stannar 0%
Leonardo Pettinari: Varese 99%, stannar 1%
Simone Tiribocchi: Stannar 85%, Hellas Verona 15%
Manolo Gabbiadini: Stannar 80%, Juventus 10%, Milan 5%, Napoli 5%

TuttoMercatoWeb

6 januari
Ett lugnt transferfönster ser ut att vänta för Atalanta som inte har några större luckor att fylla och inte heller ser ut att riskera kännbara spelartapp. En ersättare för Capelli eftersöks och det hetaste namnet känns igen från sommarens rykten - Matteo Contini (utlånad till Siena från Zaragoza). Även Santacroce, Aronica och Stendardo är möjliga lösningar.

Mer aktivitet lär det vara på försäljningsfronten. En trupp på 28 spelare (inkl. Doni) är åtminstone två-tre för många och överflödiga spelare som Ardemagni, Pettinari och Caserta lär hitta nya klubbadresser innan januari är över. För de två första ser Varese ut att vara en trolig destination, för Caserta lutar det åt ett varv till i Cesena.

Bland de mer tongivande spelarna ser alla ut att stanna. Carmona har kopplats till ett Udinese som redan har plockat på sig Gelson Fernandes. Gabbiadini finns på radarn hos många storklubbar, bland andra Juventus, Milan och Manchester United, men en försäljning redan nu verkar inte vara aktuell. Detsamma gäller Schelotto som uppmärksammats av de flesta större inhemska klubbarna.

L'Eco di Bergamo, Gazzetta dello Sport

Atalantaredaktionen2012-01-31 18:20:00
Author

Fler artiklar om Atalanta