Lagbanner

Farväl, Piermario

Igårkväll kom Piermario Morosini hem till sitt Bergamo för allra sista gången. Ett Bergamo i sorg.

Den tragiska historien om familjen Morosini känner nog alla till vid det här laget. Kvar är endast Piermarios syster Maria Carla, som på grund av ett svårt fysiskt handikapp var helt beroende av sin bror. Flera fonder har startats för att hjälpa henne, bland annat en av Udinese genom ”Udinese per la vita”, men dessa har nu avbrutits efter att Atalantas president Antonio Percassi lovat att personligen ta hand om henne för resten av livet.

Igårkväll mötte ungefär 2 000 supportrar upp kistan, och gick i en procession från Curva Nord, förbi Piermarios hem på Via Tremana, till kyrkan i Monterosso där begravningen kommer att ske klockan 11 imorgon.

På denna länk finns både bilder och videoklipp från gårdagen.
http://www.algeri.net/public/com/comfullheadline11.php?subaction=showfull&id=1334696098&archive=&start_from=&ucat=12&

Efter ett förslag från lokaltidningen L'Eco di Bergamo togs i måndags beslutet att döpa den södra kurvan efter Morosini. Både den södra och den norra, Curva Pisani, har nu alltså namn efter spelare som gått bort under tragiska omständigheter i alldeles för unga år.

Till sist några ord från Mino Favini, Atalantas legendariske ungdomschef:
– Han var en väldigt fin kille, trots att livet, redan i unga år, satte honom på svåra prov. Han var en öm kille med ett otroligt lugn. Det är inte retorik, utan vad jag verkligen tycker. Piermario växte upp i vår ungdomssektion och spelade i alla våra ungdomslag. Han var kapten i flera av dessa och var väl omtyckt av alla. Det här är en riktig tragedi, någonting som aldrig borde ha hänt.

Ciao ”Moro”, per sempre nei nostri cuori

Malte Back2012-04-18 21:55:00
Author

Fler artiklar om Atalanta