Lagbanner
Inför Atalanta-Siena: 105-årskalas
Calaiò - det stora anfallshotet i Siena

Inför Atalanta-Siena: 105-årskalas

I onsdags var det 105 år sedan Atalanta grundades, och detta firas genom kraftigt sänkta biljettpriser när Siena under söndagen gästar stadio Comunale.

Biljetterna till Curva Pisani och Curva Morosini säljs för en euro medan biljetterna till många andra sektioner går på två euro. Räkna med en riktigt folkfest således.

Själva matchen är så nära en måstematch som man kan komma i oktober för ett Atalanta som har tre raka förluster i bagaget. Förhoppningsvis har man samlat krafter under landslagsuppehållet och ser till att Siena får ta rollen av piñatan på den här födelsedagsfesten.

Siena
De svartvita var innan säsongen uträknade av många. På goda grunder dessutom: sex minuspoäng, svidande förluster av bärande pelare i form av tränaren Sannino och anfallaren Mattia Destro, och på det en, på förhand, inte alltför spännande trupp.

Siena har dock visat karaktär. Minuspoängen är ett minne blott och även om de tre senaste matcherna bara inneburit tre poäng innehåller de uddamålsförluster mot Juve och Lazio samt en meriterande seger mot Inter på San Siro.

Förväntad elva (3-4-2-1):
Pegolo
Neto, Paci, Felipe
Angelo,Vergassola, Rodriguez, Del Grosso
Valiani, Rosina
Calaiò
Borta: Campagnolo, Martinez (skadade); Zè Eduardo (avstängd)


Atalanta
Det börjar lätta på skadefronten, åtminstone i den mening att man äntligen kan ställa en sånär ordinarie backlinje på fötterna. Viktigast av allt är att Manfredini är tillbaka, och med honom förhoppningsvis även tryggheten i försvarsspelet.

Ytterligare en som är på bättringsvägen är Carmona som troligtvis finns med på bänken. Viktigt med tanke på hur bra chilenaren var i våras, Biondinis skada och att Cazzola inte bör starta i ett lag som har blicken högre upp i tabellen. Cigarini blir för övrigt avstängd vid nästa gula.

Förväntad elva (4-4-1-1):
Consigli
Raimondi, Lucchini, Manfredini, Peluso
Schelotto, Cigarini, Cazzola, Moralez
De Luca
Denis
Borta: Ferri, Radovanovic, Ferreira Pinto, Capelli, Biondini, Bellini (skadade)


Övrigt
Sienas tränare Cosmi är avstängd efter att ha blivit utvisad mot Juventus. Vid sidlinjen kommer istället hans assisterande Mario Palazzi (ett efternamn alltför välbekant för båda klubbarna...) stå.

Avspark söndag 15.00. Dömer gör Nicola Rizzoli. Matchen visas inte i svensk TV.

Malte Back2012-10-19 15:16:00
Author

Fler artiklar om Atalanta