Lagbanner
Primavera: Inför Viareggio Cup

Primavera: Inför Viareggio Cup

Den 6 februari drar den stora ungdomsturneringen i Viareggio igång, och Atalanta har i vanlig ordning ett lag på plats.

Medan A-laget skördat framgångar på planen har ungdomarna i Primavera haft det betydligt tyngre. Atalanta förväntas alltid återfinnas i högt upp i tabellerna på denna nivå, men för närvarande ligger man inte bättre till än elva, fyra från slutet, efter tre vinster, tre oavgjorda samt sju förluster.

I Viareggio ges ett tillfälle att rädda säsongen, där man till en början ställs mot hemmalaget Viareggio, brasilianska Juventude och kamerunska Nekom i gruppspelet.

Uppdatering 13/1: Nekom har dragit sig ur turneringen och ersätts av Aspire från Qatar.

Årets trupp är väldigt ung, vilket är en delförklaring till de hittills uteblivna resultaten. Av de 13 matcher som spelats har Atalanta haft en lägre medelålder än sina motståndare tolv gånger, och i hela nio av dessa har skillnaden varit över sex månader. Ett stort glapp på denna nivå, så egentligen är det först nästa säsong som förväntningarna bör skruvas upp.

Lagets ”åldermän” är 92:orna Minotti (tillhör A-truppen och har bara gjort 164 Primavera-minuter i år) Esposito och målvakten Facheris, medan svenske Joakim Olausson är en av tre 95:or som fått speltid under hösten.

Den stora stjärnan heter Simone Magnaghi, som förutom att ha spelat samtliga minuter av säsongen också delar skytteligaledningen med Davide Agazzi (båda -93). Fem mål vardera har de mäktat med, vilket räcker till sjätteplatser i hela divisionens skytteliga som toppas av Milans Comi med tolv mål. Ytterligare ett namn att lägga på minnet är Michele Villanova, en mittfältare som spås en fin framtid.

Till sist kan vi konstatera att fokus fortfarande ligger på lokala förmågor, något som tydligt illustreras av att sex av de tio som spelat mest under hösten kommer från provinsen. Förutom målskyttarna Magnaghi och Agazzi handlar det om försvararna Milesi (-93) och Redolfi (-94), samt mittfältarna Nava (-94) och nämnde Esposito.

Ifjol tog det stopp i semifinalen när Inter vann straffläggningen, efter att Bonacinas grabbar promenerat genom gruppspelet och slagit Juventus i kvarten. En bedrift som kommer bli svår, men inte omöjlig, att toppa för nye tränaren Gallo.

Källa: atalantini.com

Malte Back2012-01-11 09:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta