Lagbanner

-

Nyckelmatch på Comunale

Nyckelmatch på Comunale

Ikväll är Chievo på besök i Bergamo för att spela den uppskjutna matchen från 33:e omgången. Vid seger är kontraktet i det närmaste säkrat, medan en förlust skulle kunna sätta Atalanta i en ordentlig knipa.

Atalanta, som varit ett av ligans kryssgladaste lag, har den senaste tiden blandat högt och lågt. Starka insatser mot Bologna och Napoli har blandats med ett par bottennapp, bland annat senast i lördags mot Catania.

Samtidigt har Lecce täppt till den tidigare så stora luckan, och har nu bara en poäng upp till Genoa och säker mark. Detta gör att ”räddningskvoten” kan bli historiskt hög denna vår. Normalt sett trygga 40 poäng räcker förmodligen inte, utan det vill till att Atalanta tar sig upp på åtminstone 43 poäng, ett antal som nås vid seger ikväll. Och detta alltså under en säsong där Atalanta började med sex minuspoäng.

Vid en första anblick ser läget väldigt bra ut, men anledningen till att kvällens match är så kritisk är det återstående spelschemat. I den nästkommande matchen väntar Fiorentina på hemmaplan innan det är dags för mardrömsavslutningen: Milan borta, Lazio hemma och Juventus borta.

Chievo
Gästerna har som vanligt gjort en stabil säsong utan att få några större rubriker. I nuläget är man på nionde plats med 43 poäng och kan se fram emot en lugn säsongsavslutning trots att lagets symbol, Sergio Pellisier, haft det tyngre med målskyttet. Laget får tillbaka högerbacken Sardo från avstängning, och man har inte dragit på sig några nya sådana. Ett avbräck för den neutrale är dock att Moscagol är skadad och inte kommer till spel.
Trolig startelva enligt Gazzetta dello Sport (4-3-2-1): Sorrentino, Sardo, Acerbi, Cesar; Drame; Bradley, Rigoni, Hetemaj; Cruzado, Thereau; Pellissier.

Atalanta
För Atalantas del blir det en återgång till 4-4-1-1 med Moralez bakom Denis, som avtjänat sin avstängning. Colantuono motiverar anfallsvalet med att ”det är de två som har best feeling mellan sig”. På mitten gör Cigarini efterlängtad comeback och vänsterflanken tas omhand om av formtoppade Giacomo Bonaventura. Ett steg längre bak i laget är det inte några överraskningar, Peluso, Manfredini, Stendardo och Bellini/Lucchini ska hjälpa Consigli att hålla rent.
 
Matchen, som sparkas igång 18.30, döms av Tommasi från Bassano del Grappa och verkar tyvärr inte visas på svensk TV.

Malte Back2012-04-24 12:26:37
Author

Fler artiklar om Atalanta