Lagbanner
Pescara–Atalanta 0–0: Två förlorade poäng

Pescara–Atalanta 0–0: Två förlorade poäng

Atalanta åkte till Adriatiska kusten och tog en poäng mot ett pressat Pescara. Den bestående känslan är dock att det snarare var två poäng som förlorades.

För Atalanta dominerade verkligen den här matchen. Hela den första halvleken var i stort sett ett enda långt Atalanta-anfall, där Cigarini som vanligt stod för regin medan Bonaventura bidrog med både kreativitet och finess. Det enda som saknades var effektivitet.

Tyvärr har det där med effektivitet, eller mer precist bristen på sådan, varit något återkommande under säsongsinledningen, och när Peluso, något hårt, fick sitt andra gula kort någon minut in i den andra halvleken var déjà vu-känslan total.

Men istället för att bara lägga sig ner och dö, som t.ex. mot Roma, reagerade de blåsvarta väldigt bra på motgången. Bortsett från en jättebrytning av Manfredini och ett avslut på stopptid som Consigli räddade var hemmalaget nämligen aldrig riktigt nära några farligheter. Istället fortsatte Atalanta att föra spelet, och när den för dagen lysande Mattia Perin i hemmamålet väl var överspelad stod stolpen eller hans försvarare ivägen. Allra svettigast var räddningen på Bonaventuras skruvade skott i den första halvleken, en räddning som verkligen lever upp till beskrivningen miracolo.

Nej några mål blev det inte, men det blev å andra sidan inte heller en förlust – vilket ändå får ses som godkänt på bortaplan mot en direkt konkurrent och med en man mindre i 45 minuter. Trots det är det skönt att höra intervjuerna efter matchen där vinnarskallarna Colantuono, Manfredini och Cigarini är tydliga med att man förlorat två poäng, snarare än att man vunnit en. Den sistnämnde drog för övrigt på sig en varning som gör att han är avstängd i veckans match mot Napoli. Ett väldigt kännbart avbräck.

Höjdpunkter från matchen.

Pescara–Atalanta 0–0
Domare: Valeri från Rom
Varnade: Cazzola, Cigarini, Peluso (x2); Weiss, Quintero, Balzano.
Publik cirka 10 000, tilläggstid 1+4 minuter.

PESCARA (4-3-3-1): Perin; Zanon, Romagnoli, Bocchetti, Modesto (73' Balzano); Colucci, Nielsen, Colucci, Bjarnason (58' Caprari); Weiss, Quintero; Vukusic (46' Abbruscato)
A disp.: 32 Pelizzoli, 5 Capuano, 23 Cosic, 4 Cascione, 10 Celik, 7 Soddimo.
All.: Stroppa

ATALANTA (4-4-1-1): Consigli; Raimondi, Stendardo, Manfredini, Peluso; Schelotto, Cigarini, Cazzola (48' Scozzarella), Bonaventura (76' Troisi); Moralez (48' Brivio); Denis
A disp: 16 Polito, 78 Frezzolini, 25 Matheu, 3 Lucchini, 89 Marilungo, 91 De Luca, 99 Parra
All.: Colantuono

Bäst: Manfredini, Cigarini, Bonaventura och laginsatsen i stort.
Sämst: Peluso som återigen lämnar sina lagkamrater i numerärt underläge.

Malte Back2012-10-28 22:52:00
Author

Fler artiklar om Atalanta