Portogruaro–Atalanta 1–2: Tre poäng i gyttjan

Atalanta slog tabelljumbon i något som snarare påminde om ett lerigt skyttegravskrig än en fotbollsmatch.

Atalanta inledde med en rejäl anstormning, och redan innan sekundvisaren hunnit varvet runt låg bollen bakom Rossi i Portogruaromålet för första gången. Detta tack vare Ruopolo som distinkt tryckte till på volley.

Ruopolo verkade trivas med underlaget då det resulterade i fler höjbollar och mer kamp. Tyvärr klarade han inte av att ordentligt förvalta de chanser han fick, bland annat sköt han rakt på Rossi efter att Padoin frispelat honom med ett vackert instick.

Efter tio minuter bedarrade anstormningen, och Portogruaro var inte helt långt ifrån att kontra in en kvittering både en och två gånger. Det var dock fortsatt Atalanta som spelade bäst och skapade mest.

Cervavolo var antagligen den spelare som led mest utav gyttjan. Den lerigaste delen av planen och hans aktionsradie sammanföll nämligen, och flera gånger fastnade bollen när han skulle utmana. Med tio minuter kvar till pausen klev så Cervavolo över till högerkanten, gick runt sin back på utsidan och rullade från en svår vinkel in 0-2. Mycket elegant.

Sakta men säkert jobbade sig Portogruaro in i matchen. Den andra halvleken var jämn, men de riktigt vassa målchanserna lyste med sin frånvaro (undantaget ett skott i ribbans undersida från Padoin). Med kvarten kvar fick hemmalaget en fribiljett in i matchen igen då domare Maurizio Ciampi tilldelade dem en väldigt tveksam straff. Inhoppande Ferreira Pinto var visserligen där och störde, men det såg ut som att Portogruarospelaren föll på eget grepp så att säga.

Straffen dunkade kaptenen Cunico in via stolpen, och plötsligt blev det väldigt nervöst i det blåsvarta lägret. Portogruaro lyckades dock inte forcera in någon kvittering, även om det var väldigt nära på stopptid när Consigli fick sträcka ut ordentligt. En räddning som räddade tre poäng och kanske även Colantuonos jobb.

Portogruaro–Atalanta 1–2