Lagbanner
Tre viktiga poäng bärgade i Cesena

Tre viktiga poäng bärgade i Cesena

Efter tre tunga nederlag mot tre tunga motståndare ställdes Atalanta mot en avstigningskandidat i form av Cesena. Huvuduppgiften var att se till så att avståndet hölls intakt, men det visade sig bli ännu bättre än så.

Atalanta kom till spel med nyförvärvet Stendardo från start i mittlåset efter att Manfredini tvingats lämna återbud. Till höger om sig fick han Raimondi, då Masiello just nu har annat, calcioscommesse-relaterat, att tänka på, och till vänster om sig fick han Lucchini, åter från avstängning.

På mittfältet var överraskningen att Maxi startade till vänster, vilket öppnade upp för Marilungo i positionen bakom Denis.

Matchens stora målchanser uppenbarade sig allihopa under den sista kvarten av första halvleken. Först genom två utmärkta lägen för Cesenas stjärna Mutu, men en slarvig mottagning och sedan Consiglis fingertoppar kom ivägen för en hemmaledning.

Atalanta var ännu närmare – efter 38 minuter lämnades Lucchini ensam vid den bortre stolpen, men avslutet gick tätt utanför krysset. Den allra största chansen föll dock till Maxi, som helt fri i målområdet bara skulle stöta in ledningsmålet med pannan, men han lyckades otroligt nog att missa målet.

Den stora snackisen var dock straffsituationen där Denis gick omkull i duell med von Bergen. Spontant kändes det som en straff, kontakten var definitivt där även om Denis föll väl lätt, men istället halade domare Tagliavento upp det gula kortet för filmning. Med tio minuter kvar av matchen skulle Denis få syna kortet igen, den gången efter att klumpigt ha försökt stöta in en inlägg med handen, vilket gör att han är avstängd till Genoa-matchen i veckan samt fortsatt riskerar avstängning vid nästa varning.

Då stod det dock redan 0–1 tack vare Schelotto och en tå från boxningspåsen Marco Rossi. Styrningen av inlägget ställde hemmamålvakten Antonioli totalt, och Schelotto, som köptes från just Cesena, valde att inte bara avstå från att fira, utan även att be om ursäkt för målet.

De tre poängen är däremot ingenting att be om ursäkt för då de blåsvarta på det stora hela var det bättre laget, men hade det inte varit för Consigli så hade det, återigen, slutat med två förlorade poäng på stopptid. Jorge Martinez såg nämligen ut att enkelt kunna placera in 1–1 med bara sekunder kvar, men Consigli lyckades både rädda avslutet och få undan returen.

Förutom Consigli förtjänar även Marilungo en skopa beröm. Precis som senast mot Cesena såg han ut att trivas, och de dagar då han får ut något av sin balans och teknik ser han verkligen ut som en framtida storspelare. Plus också till Stendardo som inte alls såg så ringrostig ut som man kunde anat.

Segern, som för övrigt var den första någonsin på konstgräs i Serie A, betyder att avståndet till nedflyttningsstrecket drygades ut med två poäng. På 18:e plats finns numera Lecce, som överraskade besegrade ett formtoppat Inter, med 16 poäng mot Atalantas 23.

Cesena–Atalanta 0–1
76' Rossi (självmål)

Atalanta (4-4-2): Consigli 7, Raimondi 6,5, Lucchini 6, Stendardo 6, Peluso 6 (18' st Ferri 6), Schelotto 6,5, Cigarini 6, Padoin 6, Moralez 6 (40' st Carmona sv), Denis 6, Marilungo 6 (38' st Tiribocchi sv). (78 Frezzolini, 10 Bonaventura, 33 Brighi, 79 Ferreira Pinto). All.: Colantuono 6,5.

Betyg från L'Eco di Bergamo.

Malte Back2012-01-29 18:52:00
Author

Fler artiklar om Atalanta