Atalanta - Inter
1 - 1

Matchrapport  Atalanta - Inter 1-1: Två lag utan form

Matchrapport Atalanta - Inter 1-1: Två lag utan form

Det såg ut att bli en andra raka förlust som avslutning på denna vecka men inhopparna i Atalanta ville annat! Den nya ryssen Aleksej Miranchuk kvitterade i slutet av detta toppmöte.

Matchen då:

Det var en match som jag var spänd inför! Båda lagen kom från tunga resultat i veckan i Champions League. Det intressanta var hur lagen skulle ladda om till denna toppmatch.

Första halvlek tycker jag verkligen inte går till historien, en halvlek som symboliserades av två strukturerade lag och mycket närkampsspel. Det märktes att båda lagen hade respekt för varandra och det kändes verkligen som att båda lagen ville sätta försvarsspelet. Atalanta kom verkligen inte loss och skapade knappt en målchans mot ett bra samlat Inter.

Den andra halvleken fortsatte precis som den första men efter 10 minuter så tar gästerna över taktpinnen. Inter gör ett snyggt mål i den 58:e minuten när Ashley Young hittar Lautaro Martinez panna. Det kunde ha blivit 0-2 ganska tätt därefter om inte Marco Sportiello hade räddat Arturo Vidals friläge. Gasperini var tvungen att agera och det gjorde han! Luis Muriel och Sam Lammers kommer in och ändrar matchbilden, Luis Muriel hittar nya ryssen Aleksej Miranchuk strax utanför straffområdet och han placerar in den i bortre med sin fina vänsterfot! Det var Miranchuks första ligamål i klubben. Med lite tur hade Atalanta kunnat kamma hem alla poängen men Muriel brände sista målchansen. Matchen slutar helt klart rättvist oavgjort och ska jag vara helt ärlig så är det hemmalaget som ska vara gladast för det.

Atalantas tre bästa spelare denna match:

Christian Romero:

Han har varit lite upp och ner i prestationerna kan man lugnt säga. Jag brukar personligen kalla honom för den tickande bomben just för att han kan vara helt fantastisk i duellspelet i många stunder men så ibland så bara smäller det. Jag tyckte denna match var hans bästa i vår blåsvarta tröja! Kul!

Remo Freuler:
En otroligt gedigen och bra insats som man nästan alltid får från den gode Freuler. Han spelar alltid klokt och är bra i närkampsspelet. Den här matchen stod han upp ritkigt bra mot Inters ganska så fysiska innermittfält. Boun lavoro!

Matteo Ruggeri
Den unge ytterbacken gör en stabil första start i Serie A! Det är inte lätt att göra det mot ett lag som Inter men han gör det riktigt bra och framförallt stänger han sin kant bakåt. Den offensiva biten kommer tror jag när han blir lite mer varm i kläderna. Det är alltid en extra stolthet när det kommer upp spelare från klubbens egna led!

Nästa match:
Kommande match är Spezia borta den 21:a november. Nu väntar ett långt och tråkigt landslagsuppehåll men jag tror att det kan göra laget gott. Det har sett lite tröttkört ut de senaste matcherna och dålig skärpa framåt. Det måste bli bättre mot Spezia och den matchen måste vi ta tre poäng i om vi ska hänga med i toppen denna säsong.