Lagbanner
2020-12-09 18:55

Ajax - Atalanta
0 - 1

Efter Ajax - Atalanta 0-1
Luis Muriel skickade Atalanta vidare till slutspelet...

Efter Ajax - Atalanta 0-1

Atalanta tar sig till slutspel i Champions League för andra året i följd. Inhopparen Luis Muriel släckte hemmalagets hopp i slutskedet av matchen.

Vilken otrolig stolthet man känner som supporter efter denna kväll. Tror inte folk förstår hur stort detta är för en klubb som Atalanta. Man får inte glömma att Atalanta debuterade i Champions League förra säsongen, så klubben är inte direkt bortskämda med sånna här sammanhang. Det Gian Piero Gasperini har lyckats göra med den här klubben är obeskrivligt. Det enda som fattas är att staden Bergamo och människorna där skulle få se detta på plats. Så vi får alla hoppas att publiken är tillbaka till våren! 


Gasperinis taktiska briljans

Man kan lugnt säga att Atalanta har lagt krut på Champions League denna höst, i en tuff grupp. Denna kväll påminner så läskigt mycket om segern mot Liverpool. Gasperinis taktik låste Ajax helt och hållet ikväll. Ett offensivt och fantasifullt Ajax skapade som jag kan räkna till endast två klara lägen i matchen. 

Häftigt att Atalanta visar att man utökat sitt register. Förra året tog man sig långt med sin fantastiska offensiv som chockade motståndarna men denna gång så visar laget en otroligt stabil defensiv som alltså nollar två lag som Liverpool och Ajax. Det är starka papper det! 

Alla spelare gjorde såklart en fantastisk insats ikväll men jag vill lyfta fram två spelare. 


Matteo Pessina  

Spenderade förra säsongen på lån i Hellas Verona och oj vad det verkar ha gjort honom gott. Perfekt rollspelare i de stora matcherna. Han kan ju inte sluta springa, är så otroligt imponerad över hans två matcher mot Liverpool och Ajax. Vet att jag är färgad i detta men han måste ju få åka med Italien till EM nästa sommar. Perfekt spelare att ha i verktygslådan i ett mästerskap. 


Christian Romero

Han har hånats av många supportar till andra lag i Italien. Men det är dags att lyfta upp spelare som kritiserats hårt tidigare och berömma dem när de väl presterar. Han har en spikrak utvecklingskurva för tillfället. Idag sätter han inte en fot fel. Känns såklart extra skönt att jag själv hela tiden har varit övertygad om att Gasperini kan leda honom rätt. Allt Gasperini tar i verkar bli guld.

Spelarbetyg (Endast startande spelare)

1 - Inte godkänd 

2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Enastående 


Pierluigi Gollini - 3 

Rafael Toloi - 3

Christian Romero - 4 

Berat Djimsiti - 2

Hans Hateboer - 3

Marten de Roon - 3

Matteo Pessina - 4

Remo Freuler - 3

Robin Gosens - 3 

Duvan Zapata - 3 

Papu Gómez - 3

Arvid Franzén @franzen_arvid2020-12-09 21:30:00
Author

Fler artiklar om Atalanta