Atalanta - Fiorentina
3 - 0

Efter Atalanta - Fiorentina 3-0
Robin Gosens gav Atalanta ledningen precis innan halvtidsvilan....

Atalanta presterade sin bästa match för säsongen rent offensivt mot Fiorentina. Hemmalaget segrade med klara 3-0 och matchens behållning var Ruslan Malinovskyis fullträff på frispark.

Äntligen fick vi se det Atalanta vi var vana med från förra säsongen. Ur det offensiva perspektivet så var dagens match den bästa den här säsongen. Fiorentinas målvakt Bartlomiej Dragowski var otroligt vass i den första halvleken med många fina räddningar. Innan ledningsmålet kom innan paus så var man orolig att det skulle vara en sån där dag när en målvakt står på huvudet hela matchen. Den oron försvann när Robin Gosens satte 1-0 precis innan halvtidsvilan. Andra halvlek så tillkom två mål till för hemmalaget och det var inget snack idag om vilket lag som skulle vinna denna match när vi summerar det. Om jag hade varit supporter till Fiorentina så skulle jag vara riktigt orolig för det ser inte alls bra ut.

Matchens spelare: Ruslan Malinovskyi

Det var med en stor förvåning som man såg ukrainaren i startelvan. Han har ju varit borta länge på grund av Corona så trodde kanske att han skulle slussas in med några inhopp innan starten kom. Det visade sig vara ett genidrag av Gasperini att starta honom och herregud vad bra han var idag. Allt kretsade kring honom och hans underbara vänsterfot. Riktigt bra att ha honom tillgänglig igen i verktygslådan och det var kul att han fick kröna sin insats med ett vackert mål.