Atalanta - Midtjylland
1 - 1

Efter Atalanta - Midtjylland
Christian Romero kvitterade i slutskedet på matchen...

Det blev inte roligare än såhär. Ett otroligt slitet Atalanta lyckades endast lösa en poäng hemma mot Midtjylland. Matchen slutade 1-1 efter ett fint kvitteringsmål i slutet på denna drabbning av Christian Romero.

Atalanta lyckades inte göra jobbet hemma mot gruppens slagpåse denna höst. Tur för oss så gjorde Liverpool jobbet denna kväll hemma mot Ajax. Det innebär att Atalanta har greppet om andra platsen inför det helt avgörande mötet i Amsterdam. Det räcker med att inte förlora den matchen så är vi vidare till slutspelet.

Det mest anmärkningsvärda från denna match är att man ser så tydligt tyvärr att man inte orkar med det täta spelschemat, truppen är alldeles för tunn för detta och skadorna hjälper ju inte direkt. Det är de offensiva spelarna som tar mest stryk eftersom alla skador i princip är på de offensiva alternativen så spelare som Papu Gómez och Duvan Zapata måste spela nästan hela tiden när de egentligen hade mått bra av att rotera. Gómez med en äldre kropp behöver såklart mer vila än vad han får och Zapata med sin stora kropp får det ju såklart extra tufft med återhämtningen. Det är med en stor oro jag somnar med inför kommande matcher.

Nästa match är på söndag borta mot ett Udinese som imponerade i senaste matchen där de slog Lazio på bortaplan med 3-1. Det blir en hård nöt att knäcka!

Spelarbetyg: (Endast spelarna som starta matchen)

1. Underkänt
2. Godkänd
3. Bra
4. Mycket bra
5. Enastående

Marco Sportiello - 2

Godkänd absolut. Stabil som han varit hela hösten, tar det han ska. Målet är inget han kan göra åt.

Christian Romero - 2
Svårt att bedöma backarna i den här matchen för gästerna parkerade ju bussen. Fint nickmål av argentinaren i slutet av matchen.

José Luis Palomino - 2
Tycker han gör en stabil insats. Erbjuder en snabbhet i backlinjen som inte de andra har tycker jag.

Berat Djimsiti - 2
Godkänd men inte mycket mer. Gjorde en våldsam tackling i första halvlek som kunde bli till ett rött kort, blev bara gult som tur var.

Hans Hateboer - 2
Mer involverad denna match. Syns tydligt att han är sliten, det är en position som kräver extremt mycket löpmeter.

Matteo Pessina - 2
En matchbild som kanske inte passar honom där han får extremt mycket boll mot ett lågt stående försvar. Pessinas styrkor är ju att löpa över stora ytor, mindre bra på att vara konstruktiv med bollen.

Remo Freuler - 2
Han och Pessina styr matchen rakt igenom. Han gör aldrig en dålig match.

Robin Gosens - 1
Kom inte alls till sin rätta denna match. Skärpan var inte där.

Luis Muriel - 1
Jag slog ett slag för att han skulle få chansen från start och han fick ju starta denna match. Colombianen tog verkligen inte till vara på möjligheten.

Papu Gómez - 2
Får godkänt även fast han såg helt slut ut idag. Med alla skador på offensiva positionerna så har han spelat i princip varenda minut, det syns. En halvlek blev det idag.

Duvan Zapata - 1
Bedrövlig första halvlek, gjorde knappt ett rätt. Till hans försvar så gynnas verkligen inte han med sin stora kropp av detta brutala spelschema.