2020-12-20 18:00

Atalanta - Roma
4 - 1

Efter Atalanta - Roma 4-1
Josip Ilicic behövde bara 45 minuter för att avgöra denna match på egen hand....

Gästerna hade ledningen i paus men i den andra halvleken fick vi se ett helt annat hemmalag och vändningen var ett faktum. Matchen slutade 4-1 och Atalanta avancerar uppåt i tabellen med en match mindre spelad dessutom.

Det var ett Atalanta som fick en riktig kalldusch till start på dagens match. Då tänkte iallafall jag att detta kunde bli en hemsk kväll i Bergamo där Roma får exakt matchen dit man vill och kan kontra sönder oss resten av matchen. Första halvleken präglades av att hemmalaget styrde och ställde bollinnehavet vilket jag tror var en del av Romas matchplan att låta oss ha bollen så man kan anfalla med farliga omställningar. Atalanta lyckades verkligen inte skapa några som helst målchanser i första halvan av matchen.

Andra halvleken fick vi se det Atalanta vi älskar, även den neutrala supportern älskar nog att se den fotbollen vi kan prestera när allt klickar. Duvan Zapata fick äntligen göra mål igen och vilken pangträff han skicka iväg! Tror att Antonio Mirante fortfarande är glad att den bollen inte träffade honom. Hoppas det målet kan göra att colombianen börjar flyga igen. En annan som kom in och flög var Josip Ilicic, oj vilken vilken dimension han erbjöd till anfallsspelet. Två framspelningar och ett solomål på endast 45 minuter!

Gian Piero Gasperini har vunnit maktkampen

Trots allt kaos inför denna match så lyckas han få spelarna att gå ut och prestera detta. Förstå hur nattsvart det hade vart för klubben om en ikon som Papu Gómez bråkat sig bort och Atalanta hade vikt ner sig mot Roma idag med en förlust. Men trots allt så lyckas man vända denna tillställning och visa att man är ett kollektiv, man är inte beroende av individer utan det är systemet som är framgången. Otroligt tråkigt såklart att en klubbikon som Papu Gómez är så gott som förlorad, men vi supportrar ska känna oss trygga med att vi har Gian Piero Gasperini som tränare! Vilket maskineri han har byggt och det tuggar vidare.

Matchens spelare: Josip Ilicic

Det går inte att undvika slovenens inhopp. Tror aldrig jag har sett en inhoppare ha en sån inverkan på en match. Det här såg man verkligen inte komma, säsongen för Josip Ilicic har verkligen inte varit sig lik det vi vet att han kan. Den spelare vi sett förut göra kaos med motståndarna har inte funnits. Men med ett mål och två assist i en vändning mot ett starkt Roma så hoppas jag detta var proppen ur för honom.