Lagbanner
2021-01-03 15:00

Atalanta - Sassuolo
5 - 1

Efter Atalanta - Sassuolo 5-1
Det går rätt bra utan Papu Gómez...

Efter Atalanta - Sassuolo 5-1

Det nya året kunde knappast starta bättre på det fotbollsmässiga planet. Atalanta visade klassen och avfärdade det så hyllade Sassuolo enkelt, matchen slutade 5-1 till hemmalaget.

WOW! 

2021 kunde inte starta bättre för Atalanta. En imponerande seger hemma mot Sassuolo med siffrorna 5-1 utan en av ligans bästa spelare i Papu Gómez. Det säger allt om Gian Piero Gasperinis bygge, det är ett system som inte beroende av individerna utan det är kollektivet som är grundbulten. Sen måste ju såklart några spelare göra det lilla extra men det finns det gott om i det här laget. Spelare som Luis Muriel och Ruslan Malinovskyi startar inte ens dagens match så där finns det ännu mer sparkapital. 

Gästerna fick knappt andas idag, det var ett konstant tryck från Atalanta som bara öste på. Det höga försvarsspelet kombinerat med mycket kreativitet blev för mycket för Sassuolo idag. En fotbollssektion fick de smaka på, Gasperini visar att De Zerbi ändå har en del kvar att lära som tränare. Det här var ännu ett bevis på vilken jäkla tränare Gian Piero Gasperini är! 

Matchens spelare: Duvan Zapata

Alla spelare gör såklart en grym match idag men matchens spelare måste ändå va Duvan Zapata. Idag fick vi se den Zapata vi är vana med att se från föregående säsonger, pigg och kraftfull som vi har önskat att få se igen! Jäkligt skönt och kul för honom kan jag tänka mig att få komma igång ordentligt. Det behöver både han och laget. Med en formtoppad Duvan Zapata så kan Atalanta utmana om toppen ordentligt framåt våren. 

Målskyttarna i dagens match: 

Atalanta: Zapata x2, Matteo Pessina, Robin Gosens och Luis Muriel.

Sassuolo: Chiriches 


Spelarbetyg (Endast startande spelare)

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Enastående 


Pierluigi Gollini - 3 

José Luis Palomino - 3

Christian Romero - 3

Berat Djimsiti - 3 

Hans Hateboer - 3

Marten de Roon - 3

Remo Freuler - 3

Robin Gosens - 3 

Josip Ilicic - 3 

Matteo Pessina - 3 

Duvan Zapata - 4

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-03 17:21:00
Author

Fler artiklar om Atalanta