Lagbanner
2020-12-23 20:45

Bologna - Atalanta
2 - 2

Efter Bologna - Atalanta 2-2
Bortkastade tre poäng...

Efter Bologna - Atalanta 2-2

Det som länge såg ut att bli en promenadseger för Atalanta blev istället en bedrövelse. 2-0 ledning i halvtidsvilan tappades i andra halvlek till 2-2.

Dagen före julafton så tittar det flesta på uppesittarkvällen och spelar Bingo medans andra som undertecknad väljer istället att titta på en match som Bologna - Atalanta. Första halvleken var en rejäl Hawaii-fotboll där spelet verkligen inte var nån särskild hög kvalité på. Känslan var att när väl Atalanta bestämde sig för att göra mål så gjorde de det. Josip Ilicic låg bakom det mesta och Luis Muriel gjorde målen. 

Andra halvlek var verkligen ett sömnpiller till fotboll. En halvlek man aldrig hade velat se, ett Atalanta som slutar spela fotboll. Även om gästerna slutade spela fotboll så kändes Bologna helt ofarliga för dagen. Med tjugo minuter kvar så lyckas Bologna med hjälp av två skitmål rädda en poäng för hemmalaget. Jag drar fram en klyscha nu verkligen men en fotbollsmatch pågår i 90 minuter. Det går inte att bara sluta spela fotboll. Atalanta tog inte chansen att fira jul på en topp 4 position vilket kan stå oss dyrt i längden. När vi summerar säsongen så tror jag tyvärr att alla lag i toppen kommer att slå detta Bologna, därför känns poängtappet så otroligt onödigt. 

Spelarbetyg (Endast startande spelare)

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Enastående 


Pierluigi Gollini - 3 

Rafael Toloi - 2

Christian Romero - 2

Berat Djimsiti - 2

Hans Hateboer - 2

Marten de Roon - 2

Remo Freuler - 2

Robin Gosens - 1

Josip Ilicic - 3

Matteo Pessina - 1 

Luis Muriel - 3 

Denna kväll blev en stor besvikelse. Men livet går vidare och nya matcher kommer som tur är.

God jul och gott nytt år på er mina vänner! 

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-23 23:04:00
Author

Fler artiklar om Atalanta