Lagbanner
2021-03-08 20:45

Inter - Atalanta
1 - 0

Efter Inter - Atalanta 1-0: Otroligt snöplig förlust
Christian Romero har nu motbevisat sina kritiker.

Efter Inter - Atalanta 1-0: Otroligt snöplig förlust

Atalantas dröm om att få vinna Serie A denna säsong krossades igår. Inter tog alla tre poängen trots att Atalanta styrde matchen, en hörna och vips så dök bollen upp för Milan Skriniar som kunde raka in vinstmålet för serieledarna.

Atalanta genomförde en nästintill perfekt bortamatch mot detta Inter. Man hade greppet om matchen och lyckades verkligen att ha kontroll på Inters omställningar, många kan hävda att det var så Inters matchplan såg ut att låta oss ha bollen men inte på det här tydliga sättet. Inter har i många matcher legat lågt och gått för att ställa om på sina motståndare, den stora skillnaden igår var att man inte fick fast bollen på varken Lukaku eller Lautaro.

Det går inte att klandra laget för att man förlorar den här matchen, det är en svår uppgift på bortaplan men man spelar ändå på sitt egna sätt och matchen kunde slutat hur som helst egentligen. Ett oavgjort reslutat hade möjligtvis varit det mest logiska utifrån hur matchen utspelade sig. Men som ni alla vet så är inte alltid idrotten rättvis, i fotbollen handlar det dock så rent krasst att göra mer mål än motståndarna och det gjorde Inter.

Det ska absolut tilläggas att Atalanta inte skapade tillräckligt många klara målchanser själva framåt för att vinna matchen. Det som känns tyngst med denna förlust är att det känns som att Inter inte skapade någonting, en hörna räckte för dem att vinna detta.

Med det sagt, sånna här segrar tar bara mästarlag. Att kunna vinna utan att alltid att imponera är ett styrkebesked, all heder till dem och Antonio Conte som är en fantastisk tränare. Personligen tror jag att Inter har vunnit titeln nu, det ska väldigt mycket till för att dem ska tappa detta grepp som tagits. 



Christian Romero har nu motbevisat alla tvivlare! 

Vi kan bara konstatera nu att Christian Romero är en försvarare att räkna in bland dem bästa i Serie A. Det är inget snack om det nu, nu har argentinaren både neutraliserat Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku.

Undertecknad tittar på alla topplagens matcher varje omgång och jag har inte sett någon annan försvarare i någon match som har matchat Lukakus fysik lika bra som Romero gjorde igår. Han har snabbheten, aggressiviteten och styrkan som få har, det är läge för alla som kritiserat honom eller hånat honom att krypa till korset nu.

Många har varit snabba på att döma ut Romero så fort han gjort något misstag eller genomfört en vårdslös tackling, lika snabbt måste man kunna vara stor nog att erkänna när han är bra också tycker jag. 


Livet går vidare och nya matcher kommer för vårt kära gäng från Bergamo!

Arrivederci!

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-03-09 10:29:00
Author

Fler artiklar om Atalanta