Juventus - Atalanta
1 - 1

Efter Juventus - Atalanta 1-1
Pierluigi Gollini är en vägg!

Atalanta lyckades ta med sig en poäng från Turin trots underläge i paus. Remo Freuler med ett kanonskott och Pierluigi Gollini med en straffräddning blev båda matchhjältar.

Trots allt kaos och skriverier efter matchen mot Fiorentina i söndags så lyckas Atalanta ro med sig en poäng hem till Bergamo. Tycker att Atalanta är det spelförande laget i den första halvleken och skapar en del chanser. Juventus hade visserligen flera farliga omställningar som de kanske borde förvaltat bättre. Målet är ju en ren bjudning från Palomino som ger bort bollen och Chiesa gör ett vackert mål det ska vi inte ta ifrån honom. Så underläge i paus var bittert men kände ändå att detta inte alls var någon omöjlighet att vända i andra halvlek.

Tio minuter in i den andra halvleken så vinner Remo Freuler bollen högt upp i banan och kvitterar med ett drömmål. Efter det har Juventus en stark period där de trycker tillbaka oss rejält och i den perioden får de en straff tilldömd. De flesta hade räknat in ett mål redan innan när Ronaldo lade upp bollen men Gollini ville annat. Han räddade inte bara straffen utan han limmade den. Matchen slutade 1-1 och Atalanta tror jag är riktigt nöjda med denna poäng när de reser hem. När säsongen summeras så kommer det inte vara många lag som tagit poäng borta mot Juventus.

Atalantas bästa spelare: Pierluigi Gollini

Många var bra idag och framförallt som kollektiv så genomförde laget en riktigt bra prestation vilket lovar gott inför fortsättningen av säsongen. Men med många kvalificerade räddningar och en straffräddning borta mot Juventus så är det omöjligt att inte ge Gollini högst betyg idag. Såklart är Gianluigi Donnarumma nummer ett i det italienska landslaget men Gollini borde få samtalet till nästa samling som backup bakom honom tycker jag verkligen. Han har varit riktigt bra varenda match efter skadan.