Lagbanner
Fynden till sommaren: Del 2 med Konrad Grönlund
Nicolas N’Koulou hade kunnat vara en riktigt bra förstärkning om han blir sitt gamla jag igen...

Fynden till sommaren: Del 2 med Konrad Grönlund

I den andra delen kommer vi avhandla tre spelare från Serie A. Två av dem är spelare från Inter så undertecknad har låtit experten Konrad Grönlund få kliva in och kommentera de spelare jag tagit fram denna gång.

Som den fotbollsnörd man är så har jag gått igenom alla trupper i toppligorna för att hitta kompetenta fotbollsspelare med utgående avtal. Det slog mig att det finns otroligt många just nu som kan gå som "Bosman" till sommaren. I den här serien ska jag få leka rollen som sportchef Giovanni Sartori. 

Med tanke på att Atalanta inte har den stora plånboken så måste scoutingen vara vass. Både med unga spelare som kan säljas dyrt men också kunna värva direkt kvalité med rutin för att stärka laget och ta nästa steg. Det är många delar som ska klaffa i ett truppbygge därför är det så kul att kunna få spekulera.

Konrad är otroligt passionerad och kunnig inom italiensk fotboll. Framförallt har han stenkoll på Inter. Han får kliva in i andra delen av "Fynden till sommaren". Här nedan får både undertecknad och Konrad kommentera tre spännande namn! 

Andrea Ranocchia
Nationalitet: Italien
Nuvarande klubb: Inter
Kontrakt till: 30/6-2021
Ålder: 32 år
Position: Mittback

Mittback med mycket erfarenhet i Serie A. Har ju inte riktigt slagit igenom som man trodde när han kom fram men är absolut en stabil försvarare. Skulle tillföra Atalantas trupp mycket tror jag. För att ta nästa steg måste man ha en större trupp på sikt och då skulle Ranocchia passa perfekt för bredden.

Konrad Grönlund om Andrea Ranocchia: 
- Jag är osäker kring hur Ranocchia resonerar kring klubbval med speltid och så vidare. Han har valt att vara kvar i Inter i väldigt många år, utan att tänka på speltiden. En mycket fin kille som alla älskar. Alltid minst 3+ när han spelar, men är inte nära att vara given. Värvningen ser jag som mycket realistisk om det är konkret. Inter har som sagt inte använt honom särskilt mycket och att hindra honom från att flytta vore konstigt. Nu är det ju svårt då det bara är en kontraktsförlängning som kan hindra det, men en flytt känns mycket sannolik efter tio år och mindre än 200 matcher.

Danilo D’Ambrosio
Nationalitet: Italien
Nuvarande klubb: Inter
Kontrakt till: 30/6-2021
Ålder: 32 år
Position: Wingback/mittback

Italiensk landslagsman numera under Roberto Mancinis ledning. Otroligt mångsidig försvarare som kan både spela som wingback och mittback i vårat spelsystem. Har blivit bättre och bättre ju äldre han blir är känslan.

Konrad Grönlund om Danilo D'Ambrosio: 
- För mig är han, liksom Ranocchia en favorit. Han är sällan en av de bästa på planen, men när man minst anar det så gör han avgörande insatser för klubben i sitt hjärta. Stod i vägen för ett 2-2 för Empoli som hade skickat Milan förbi Inter i tabellen och in i CL 2019. Sen har han gjort enbart viktiga mål, och varit bra som offensiv mittback. Som wingback håller han inte. Jag ser inte riktigt varför Atalanta skulle vilja ha honom dock. Då är Ranocchia mer rimligt, en renodlad defensiv innermittback. Men återigen, vill Atalanta så kan det säkert ske. Men om Conte får ha något att säga till om lär det bli minst ett år till i Inter.

Nicolas N’Koulou
Nationalitet: Kamerun
Nuvarande klubb: Torino 
Kontrakt till: 30/6-2021
Ålder: 30 år
Position: Mittback 

Atletisk mittback som efter Andrea Belotti i Torino har varit deras bästa spelare tycker jag personligen. Hade verkligen velat sett honom i Atalanta. Har väl haft en liten nedåtgående utveckling men de tror jag beror på att Torino som lag har blivit sämre. 

Konrad Grönlund om Nicolas N'Koulou:
- Nicolas N'Koulou har liksom Torino fallit från sin bästa nivå till en betydligt lägre. Frågan är om han är slut eller om han kan plocka fram gamla bravader i en ny klubb. Isåfall en bra mittback för alla lag i serien. Lär vara intresserad av en flytt från det sjunkande skeppet till ett lag som fortsätter överraska.


Jag skulle vilja rikta ett stort tack till Konrad Grönlund för sina tankar och glöm inte att läsa allt han skriver. Otroligt duktig, en varm rekommendation är att följa han på twitter! 


Arrivederci! 

Arvid Franzén @franzen_arvid2020-12-17 20:39:00
Author

Fler artiklar om Atalanta