Lagbanner
2020-12-09 18:55

Ajax - Atalanta

Inför Ajax - Atalanta
Får se om Gasperini kan genomföra en ny taktisk triumf i Champions League....

Inför Ajax - Atalanta

Det är en oerhört tuff match som väntar imorn för Atalanta borta mot Ajax. Undviker man förlust så är laget vidare till slutspel tillsammans med Liverpool från gruppen.

Som ni alla vet vid det här laget så regnade matchen borta mot Udinese bort och matchen fick ställas in. Oklart ännu exakt när matchen ska spelas. Med det sagt så kan vi ju lugnt säga att hela truppen fick en värdefull vila och en lång uppladdning inför denna drabbning i Amsterdam. Som jag var inne på i ingressen så är förutsättningarna klara inför matchen hur vi tar oss vidare. Minst oavgjort är det som gäller. För den sakens skull så kommer det inte bli lätt och det lär bli åka av imorn tror undertecknad. Ajax måste sätta plattan i mattan och gasa från start så det gäller att vara påkopplade från start. 

Många turer kring Robin Gosens

Ja herregud vart ska man börja? Det går alla möjliga rykten om den gode tysken den här veckan kring att hans positiva corona-test skulle vart falskt. Sant eller ej men han är uttagen i truppen till matchen och då räknar jag med att det är det som gäller. Otroligt viktigt att han är med! 


Samma matchplan mot Ajax som mot Liverpool

Vi får väl se hur Gasperini vill att hans lag ska agera i denna match men jag tror att man kommer försöka kopiera det man gjorde på Anfield mot Liverpool. Det innebär att vi tar hem laget och spelar otroligt disciplinerat och väljer tillfällena när vi går till attack. Ifall det blir samma taktik som då så lär ju Matteo Pessina stärka det redan så stabila centrala mittfält. Sen tror jag personligen att Duvan Zapata kommer att peta Josip Ilicic och spela på topp tillsammans med Papu Gómez. 


Trolig elva: 3-5-2

Pierluigi Gollini 

Rafael Toloi 
Christian Romero 
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer 
Marten de Roon 
Matteo Pessina 
Remo Freuler
Robin Gosens 

Duvan Zapata 
Papu Gómez 


Motståndet: Ajax

Hemmalaget toppar tabellen i vanlig ordning i Eredivisie. Dock så kommer man senast ifrån en förlust hemma mot Twente med 1-2 i bagaget. Som vanligt så kryllar det av unga talanger i Ajax som har en fantastisk ungdomsakademi men den spelare jag vill lyfta fram är ändå Dusan Tadic. Det jag har sett av Ajax så är han navet i deras anfallsspel precis som i vårat fall med Papu Gómez. Ganska liknande spelare faktiskt, fin blick för spelet men även en bra avslutare. Så Tadic får Atalanta se upp för mest! 



Matchen kickar igång imorgon 18:55 på Johan Crujff Arena och ni ser matchen på Viaplay!

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-08 18:16:00
Author

Fler artiklar om Atalanta