Lagbanner
2021-01-14 21:15

Atalanta - Cagliari

Inför Atalanta - Cagliari
Kanske får den glödheta Luis Muriel starta mot Cagliari?

Inför Atalanta - Cagliari

Det är dags att sparka igång Coppa Italia. Atalanta tar emot ett ojämnt Cagliari på hemmaplan, frågan är om det kan bli Eusebio Di Francescos sista match på tränarbänken för gästerna?

Det är ett Atalanta som kommer ifrån en ny seger i senaste matchen mot Benevento. Blir intressant och se hur Gasperini väljer att formera startelvan i denna match då det borde va en möjlighet att ge spelare som inte fått spela så mycket chansen. 

Om jag fick ta ut startelvan! 

Eftersom det är så svårt att spekulera i en "trolig" elva inför den här matchen så väljer jag själv att resonera mig fram hur laget skulle kunna ställas upp. Mina tankegångar baseras på att det är tätt matchande och jag tycker personligen att ligan borde prioriteras, utan att för den skullen "vaska" denna match. 

3-4-2-1

Marco Sportiello
I målet kanske det inte finns samma behov av vila men jag tycker att Sportiello kan få denna match mellan stolparna. Tycker han ändå har gjort det bra under tiden Gollini var borta skadad i början av säsongen.

Berat Djimsiti 
Tycker att han ska spela till höger i backlinjen med tanke på att Rafael Toloi nyligen kommit tillbaka från skada så han kan stå över denna match. Djimsiti fick dessutom vila hela förra matchen, plus att han alltid brukar orka spela så han går in här från start mot Cagliari tycker jag. 

Mattia Caldara
Det här beror på om han är redo för det rent fysiskt men om han är redo vill jag verkligen se han från start. Vi har ett sparkapital i Caldara om han skulle komma igång i gammal fin form! Fin vila på Christian Romero dessutom. 

José Luis Palomino
Han har stått för flera fina insatser i följd faktiskt när det har varit skador och avstängningar på försvararna. Jag antar att när alla är friska och redo till helgen så startar inte Palomino även om han har gjort det bra, då kan han lika gärna få spela denna match. 

Hans Hateboer
Några ordinarie behöver ändå vara med för att de nya ska få en riktig chans att visa upp sig, därför får Hateboer fortsätta tugga på ute till höger. Karln verkar ändå va ett fysiskt fenomen så han orkar nog att spela denna match med. 

Marten de Roon
Precis som sin landsman Hateboer så får även han starta denna match. Han står för det hårda jobbet i det tysta, står oftast rätt och läser spelet så är inte lika utsatt för slitage. 

Matteo Pessina
Killen som verkar ha lungor för tre människor, han får ta ett steg ner i banan denna match och spela med Marten de Roon. Känns viktigare att vila Remo Freuler

Joakim Maehle 
Det danska nyförvärvet från Genk har visat framfötterna i de två inhopp han fått hittills. Skulle verkligen vilja se honom från start denna match. Fint att kunna ge Robin Gosens möjlighet att vila på bänken och bara användas i nödfall denna match. 

Ruslan Malinovskyi 
Det här är verkligen min gubbe och han är den som är närmst att peta nån ur startelvan till helgen. Han behöver den här starten och jag hoppas verkligen han tar till vara på den möjligheten, det finns så otroligt mycket kvalitet i Malinovskyi! 

Aleksej Miranchuk 
Det är dags att ryssen får visa vad han går för ordentligt, han har endast fått korta inhopp hela hösten. Gasperini har ju pratat gott om honom på flera presskonferenser så nu tycker jag det är dags att ge honom en riktig chans denna match. 

Luis Muriel
Många supportrar har jag läst vill att Sam Lammers ska starta denna match istället för Muriel men jag håller verkligen inte med om det. Nu kommer jag va hård här men Lammers är inte redo just nu, han har alldeles för mycket att slipa på. Han skulle må bra av ett lån till en annan klubb. Den här matchen ska Luis Muriel dansa hem istället, bättre målsnitt än hans går knappt att hitta! 


Matchen sparkar igång 21:15 på Gewiss Stadium i Bergamo! Inget svenskt bolag har rättigheterna till Coppa Italia men det är bara att ratta in italienska kanalerna istället. 

Forza Ragazzi! 

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-13 23:30:00
Author

Fler artiklar om Atalanta