Lagbanner
2021-03-03 20:45

Atalanta - Crotone

Inför Atalanta - Crotone: Maskineriet måste fortsätta rulla för att nå Champions League
Christian Romero och José Luis Palomino stängde butiken i senaste matchen mot Sampdoria.

Inför Atalanta - Crotone: Maskineriet måste fortsätta rulla för att nå Champions League

På onsdag så är det match hemma i Bergamo igen. Atalanta tar emot bottenlaget Crotone, vinst i den här matchen är ett måste om man vill slåss om att ta en plats till nästa säsongs Champions League.

Det är ett Atalanta som kommer ifrån en stark seger 2-0 borta mot ett svårspelat Sampdoria. Trots att Duvan Zapata missade matchen på grund av skada och Josip Ilicic satt på bänken så lyckades Atalanta göra två mål framåt. Det kanske största styrkebeskedet från senaste matchen är ändå att det inte roterades mycket i startelvan men ändå orkade spelarna ladda om och ta tre blytunga poäng i toppstriden. 



Josip Ilicic ryktas få ett nytt kontrakt till 2024!

Enligt Tuttosport så ska Atalanta och Josip Ilicic vara nära att förlänga avtalet som gör att slovenen stannar i Bergamo till 2024. Även om senaste prestationerna inte varit de bästa så vet vi alla vad den här killen kan, en av Serie A:s bästa spelare i sina bästa stunder. 



Rafael Toloi väntas få chansen i Italienska landslaget! 

Flera medieuppgifter rapporterar om att Rafael Toloi ska vara aktuell för det italienska landslaget. Den brasiliansk födde väljer alltså Italien vad det verkar, debuten väntas bli av mot Nordirland i VM-kvalet som stundar.

 


Jobbet ska genomföras mot Crotone! 

Nu rullar som ni alla fotbollsälskare märker där ute det igång med det täta spelschemat igen likt i höstas. Precis då var det Atalanta gick som trögast i ligaspelet för att fokusera på Champions League,  den biten måste bli bättre inför denna period som väntar här på våren. För målsättningen måste ju ändå vara nu att komma bland dem fyra främsta i Serie A.

Det blir intressant hur Gian Piero Gasperini väljer att matcha sina gubbar i denna match, både i det taktiska och i vilka han ställer ut på banan från start. Det är Inter som väntar i nästa match efter den här mot Crotone men som alla inom branschen säger, det gäller att ta en match i taget. Sånna här matcher mot lag som Crotone måste vinnas helt enkelt.

Trolig elva: 3-4-1-2

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti 

Joakim Maehle 
Mario Pasalic
Remo Freuler 
Robin Gosens

Josip Ilicic 
Matteo Pessina

Luis Muriel

 

FORZA RAGAZZI!

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-03-02 18:29:00
Author

Fler artiklar om Atalanta