Lagbanner
2020-12-13 15:00

Atalanta - Fiorentina

Inför Atalanta - Fiorentina
Det är dags för Duvan Zapata att hitta nätet igen...

Inför Atalanta - Fiorentina

Det är dags att spela match hemma i Serie A igen och det är viktigt att börja vinna igen i ligaspelet. Nu väntar en match hemma i Bergamo mot Fiorentina.

Atalanta kommer ifrån en ny bra insats i Champions League mot riktigt bra motstånd. Klubben avancerade till slutspel för andra säsongen i följd. Imorgon är det tredje advent och undertecknad vet exakt hur den dagen ska spenderas. Det är framför tvn och det blir inte bättre med en söndag innehållande italiensk fotboll. 

Atalanta har endast vunnit en av sina sex senaste matcher i Serie A. Det är inte alls nån bra trend och den behöver brytas. Nu kanske det blir lättare att fokusera när Champions League tar paus till våren för att det har varit tydligt att den turneringen har prioriterats. Det är dock viktigt att om man som klubb ska fortsätta med att få kontinuerligt spel i de stora turneringarna så måste resultaten börja rulla in på kontot. Lagen i toppen sticker iväg om inte vi börjar vinna matcher. 

Missar matchen: 
Mattia Caldara
Mario Pasalic
Aleksej Miranchuk 
Josip Ilicic

Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero 
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer
Marten de Roon
Remo Freuler 
Robin Gosens

Luis Muriel
Papu Gómez

Duvan Zapata

Motståndet: Fiorentina 

Fiorentina har startat säsongen riktigt illa. Laget parkerar för närvarande på en 17:e plats i tabellen och där ska de absolut inte ligga. Senaste matchen så spelade man oavgjort 1-1 mot Genoa på hemmaplan. 

Det har varit mycket stök runt klubben som stört verksamheten är min uppfattning och nu är Cesare Prandelli tillbaka på tränarposten. Den truppen Fiorentina sitter på ska verkligen räcka till att vara med och slåss om platserna till europa. 

De finns många intressanta spelare i deras lag men om det är en lirare som jag ska lyfta fram så är det Frank Ribery. Trots att han är till åren så visar han att han håller nivån fortfarande på fotbollsplanen.


Matchen sparkar igång imorgon 15:00 och ni ser matchen på Cmore såklart. 

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-12 17:33:00
Author

Fler artiklar om Atalanta