Lagbanner
2021-02-21 18:00

Atalanta - Napoli

Inför Atalanta - Napoli: En match i taget
Matteo Pessinas bästa match denna säsong var mot Napoli, kan han överträffa den prestationen?

Inför Atalanta - Napoli: En match i taget

Då var det återigen dags för Atalanta och Napoli att ställas mot varandra på kort tid. Två stora matcher för Atalanta stundar inom kort tid, nyckeln blir att ha fokus på en match i taget.

Det är ett Atalanta som kommer ifrån en blytung seger borta mot Cagliari. Det blev en betydligt tuffare uppgift än vad både jag och många andra hade förväntat sig inför.

Nu stundar ett betydligt vassare motstånd i Napoli som i senaste ligamatchen slog Juventus med 1-0 hemma i Neapel, så om Atalanta vill fortsätta på vinnarspåret så krävs det en betydligt bättre prestation denna drabbning.

Kan Atalanta hålla fokuset på denna match?

Den stora frågan inför den här matchen mot Napoli är om Atalanta ska kunna hålla fokuset på denna match innan mötet mot Real Madrid i veckan. Alla förstår att ett dubbelmöte mot Real Madrid i Champions League är enormt stort för en klubb som Atalanta, det får man inte glömma.

Om Atalanta vill ta steget till att bli en klubb att räkna med så bör man fortsätta prenumerera på spel i Europa. Det gör att detta möte med Napoli känns lite som att Atalanta har kniven mot strupen att vinna om man på allvar ska utmana om att ta sig till Champions League kommande säsong.

Senast lagen möttes så var Napolis tränare Gennaro Gattuso väldigt ifrågasatt. Men med lite bättre resultat och en seger mot Juventus så verkar han ha köpt ny tid på posten tillfälligt, de flesta tror ändå att han kommer få sparken till sommaren. Min poäng jag vill få fram här inför matchen som stundar på Gewiss Stadium är att det kommer inte bli en lika lätt resa som senast. Napoli kommer med betydligt mer vind i seglen. 


Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti

Bosko Sutalo
Marten de Roon
Matteo Pessina
Robin Gosens

Josip Ilicic
Ruslan Malinovskyi 

Duvan Zapata 

 

FORZA RAGAZZI

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-02-21 10:23:00
Author

Fler artiklar om Atalanta