Lagbanner
2021-01-06 15:00

Atalanta - Parma

Inför Atalanta - Parma
Matteo Pessina fick kröna en fin insats senast mot Sassuolo med sitt första mål i Atalanta...

Inför Atalanta - Parma

Nu är vi igång igen med det täta matchandet. Nu väntar en ny match hemma i Bergamo men denna gång mot Parma. Nyförvärvet Joakim Maehle finns med för första gången i matchtruppen!

Det är med vind i seglen som Atalanta tar sig an denna match. Efter en strålande insats senast mot Sassuolo så känns det som att Gasperinis mannar verkligen är på gång. Det var verkligen en insats som värmde, riktigt viktigt som jag redan var inne på efter matchen att Duvan Zapata fick göra två mål och göra en så fin insats.

Spännande att få se ifall våran nya danska kantspringare Joakim Maehle får göra debut. Han är iallafall med i truppen som ska ta tre poäng mot Parma. En som är tillbaka i spel igen är Rafael Toloi, det är fina nyheter det. Christian Romero är avstängd och missar denna match.

Nu väntar en klurig match, en match där många på förhand räknar med tre poäng vilket alltid är farligt! Det är viktigt att fortsätta bygga vidare på den uppåtgående trenden så vi kan närma oss toppen ordentligt. 


Trolig elva: 3-4-2-1 

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
José Luis Palomino
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer 
Marten de Roon
Remo Freuler
Robin Gosens 

Josip Ilicic 
Matteo Pessina

Duvan Zapata


Motståndet: Parma 

Den klassiska klubben ligger för närvarande på 16:e plats i tabellen. Man kommer senast ifrån en tung förlust hemma mot Torino. Laget tränas av Fabio Liverani som var en riktigt fin innermittfältare under sin spelarkarriär, det får vi inte glömma. Han är precis i början av sin tränarkarriär så det blir intressant och se hur långt han kan ta sig i den. 

Som vanligt ska jag lyfta fram en spelare i motståndarlägret och i Parma väljer jag målvakten Luigi Sepe! Det självklara valet egentligen hade ju varit Gervinho men han missar matchen mot Atalanta tyvärr för deras del, skönt för oss! Åter till Luigi Sepe som jag ändå lyfter fram här, jag tycker att han är en stabil målvakt i Serie A. Han måste spela på topp för Parma om de ska lyckas sno med sig poäng från Bergamo. 

Ni följer såklart matchen på Cmore imorgon. Matchen sparkar igång 15:00 på Gewiss Stadium! Låt tåget fortsätta rulla mot toppen! 

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-05 19:05:00
Author

Fler artiklar om Atalanta