Lagbanner
2021-02-24 21:00

Atalanta - Real Madrid

Inför Atalanta - Real Madrid: Vinst i Bergamo är ett måste
Christian Romero är inne i en positiv utvecklingskurva för tillfället.

Inför Atalanta - Real Madrid: Vinst i Bergamo är ett måste

Under onsdagen är det dags för slutspel i Champions League. Stora mäktiga Real Madrid är första hindret, ett bra resultat på hemmaplan är ett krav om detta ska gå vägen för Atalanta.

Det är ett Atalanta som kommer ifrån en betryggande seger hemma i Bergamo mot Napoli med 4-2. Trots att Josip Ilicic inte spelade någon minut så lyckades laget ändå producera fyra mål framåt, en colombiansk anfallsduo i Luis Muriel och Duvan Zapata löste den matchen ganska enkelt i slutändan. 

Märkligaste bänkningen kan bli ett faktum!

Europas kanske hetaste spelare i Luis Muriel om man nu ser till målsnittet kan trots allt börja på bänken i denna drabbning. Tro det eller ej men det kan ske, utifrån kan jag förstå att det uppfattas som helt sjukt men Gasperini har tidigare valt en annorlunda taktik i de större matcherna. Återstår att se om det går ens att bänka Luis Muriel i den här formen han är i. 

Det är ingen slump att Josip Ilicic vilades förra matchen, jag kan inte tänka mig att han sitter på bänken i två raka matcher iallafall. Faktum är att Luis Muriel får mest agera som inhoppare i Gasperinis värld och han verkar helt lugn med det också. Han verkar ta livet med en klackspark vilket han visar på planen, han njuter av att spela fotboll helt enkelt. 

Ska man slå Real Madrid någon gång så är det nu! 

Alla vet att det är Real Madrid som vunnit den här turneringen flest gånger av alla klubbar men jag anser att den här upplagan är en av de svagare på länge. Vi ska dessutom ha med oss att Real kommer till Bergamo med väldigt många skador på viktiga spelare. 

Svårt att spekulera i hur Gasperini väljer att attackera det första mötet. Personligen anser jag att för en klubb som Atalanta så hade det varit en enorm bedrift att få vinna mot dem hemma i Bergamo, man får aldrig glömma att de här klubbarna är på olika galaxer egentligen. Så det är bara att köra, det får bära eller brista i min mening. 

Missar matchen:

Atalanta: Hans Hateboer 

Real Madrid: Sergio Ramos, Eder Militao, Dani Carvajal, Alvaro Odriozola, Marcelo, Fede Valverde, Eden Hazard, Rodrygo och Karim Benzema


Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero 
Berat Djimsiti 

Joakim Maehle 
Marten de Roon
Remo Freuler
Robin Gosens

Josip Ilicic
Matteo Pessina

Duvan Zapata


FORZA RAGAZZI!!!!

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-02-23 19:30:00
Author

Fler artiklar om Atalanta