Lagbanner
2020-12-20 18:00

Atalanta - Roma

Inför Atalanta - Roma
Det förväntas bli ett målkalas på söndag....

Inför Atalanta - Roma

Efter en fin insats senast och en riktigt underhållande match mot Juventus så väntar Roma på söndag. Vi får en rapport från motståndarlägret av supportern och experten Erik Winell.

Atalanta kommer från ett fint resultat mot Juventus. Tror moralen har stärkts rejält av att lyckas rädda en poäng trots underläge borta mot Juventus, det är inte alla lag som kommer lyckas med det. Nu väntar en riktigt spännande uppgift i sista matchen på hemmaplan 2020. När domaren blåser igång matchen på söndag så kommer Roma stå på andra sidan. Ett Roma som har sett riktigt fina ut tycker jag, gör mycket mål framåt och har sett rätt så stabila ut bakåt trots en del skador på försvarssidan. 

Det sista vi sett av Papu Gómez

Det är endast två matcher kvar till ett litet uppehåll och vila för spelarna. Så det är bara att ösa på de två sista matcherna som är kvar så vi kan stänga ner detta skitår 2020 och hoppas att 2021 blir året där Coronan dämpar sig och publiken börjar återvända till arenorna. En annan sak som lär ta slut efter 2020 är kaoset kring Papu Gómez. Det skadar bara laget att ha en spelare som inte vill vara kvar, det måste vi supportrar inse. Även om jag också tycker det är extrem tråkigt och att allt tyder på att det blir en flytt till Milan för honom så måste vi gå vidare. När truppen släpptes och det visade sig att Papu inte var med så verkar det ha varit en överraskning för vissa supportrar. Det var ingen överraskning för mig utan jag tycker det är korrekt att inte ha med en spelare som inte har huvudet där. För det krävs mot Roma, en hundraprocentig prestation krävs för att vi ska lyckas slå dem. 


Skadelistan:

Mattia Caldara
Mario Pasalic 
Cristiano Piccini 
Matteo Rugger


Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Berat Djimsiti 
Christian Romero
José Luis Palomino

Hans Hateboer 
Marten de Roon
Remo Freuler
Robin Gosens 

Ruslan Malinovskyi 
Matteo Pessina

Duvan Zapata

Motståndet: Roma 

För att få bästa koll och status på Roma så tog jag kontakt med en supporter. Det är inte vem som helst utan det är även en otroligt duktig skribent. Erik Winell får ge svar på några frågor inför matchen. Trevlig läsning! 

Vad tycker du om starten på säsongen av Roma? 
- Är riktigt nöjd. Svårt att säga annat när Roma varit ett av hela Serie A:s mest positiva överraskningar. Med tanke på den tömda kassakistan, stökeriet kring sportcheferiet och inte minst Zaniolos andra korsbandsskada kanske inte förväntningarna var alltför höga inför. Men Roma har gjort så mycket rätt denna höst! 

Vilka mål och förväntningar har du på Roma denna säsong? 
- Till en början kanske Europa League-plats hade renderat ett godkänt utfall. Nu, i och med de stora elefanternas knackiga spel, och med tanke på vårt stundom briljanta "Fonseca-ball" så höjs nog förväntningarna till en CL-plats. Det ska vi greja! 

Tränaren Paulo Fonseca har börjat få bitarna på plats tycker jag, håller du med om det och är det tränaren Roma ska bygga långsiktigt med?
- I somras fanns det en del frågetecken men jag tycker att Fonseca visar gång på gång att han har något spännande i görning. Då blir det konstigt att avbryta, eller hur? Således, kör på med Mister Fonseca - Ge honom Zaniolo tillbaka och så åker vi! 

Vem har varit Romas bästa spelare såhär långt och varför? 
- Det finns en hel del som har överträffat förväntningarna, Pedro, Ibanez, Spinazzola, Karsdorp osv. Men klart bäst är nog ändå Mkhitaryan. Vilken höst! I detta nu etta i Serie A:s poängliga - den såg jag inte komma!

Vart nånstans befinner sig Nicolo Zaniolo i sin rehab? 
- Zaniolo var faktiskt i veckan på kontroll hos sin tyrolboende korsbandsläkare. Verkar som han är i gott slag och har fått tillåtelse att börja springa den 1:a januari. Således, kanske, om vi är optimistiska - comeback i slutet av februari? 

Hur ser skadeläget ut inför kommande match?
- Utöver Zaniolo, den bortglömde och bortpetade Pastore är det bara Mancini troligtvis inte kommer till spel på söndag. Dock en varningsflagg för att Mkhitaryan tog sig mot baksidan under tilläggstiden igår, tiden får utvisa men det vore ett tungt bakslag om han missar matchen mot Atalanta.

Hur tror du matchbilden kommer se ut och vad bör Atalanta se upp med i Romas spel? 
- Fart! Det är i grund och botten två offensiva lag så jag förväntar mig ett högt tempo och många chanser. Sen om det blir så får vi se. Det är väl just där Atalanta bör se upp, kontringsspelet är på en riktigt hög nivå i Roma för tillfället. 

Hur tror du Fonseca formerar startelvan och varför? 
- Det vilades en del mot Torino i torsdags. Således tror jag det är bästa möjliga lag som kommer till spel, förutsatt att Mkhitaryans baksida är intakt såklart. Kanske något i stil med: (3-4-2-1)

Pau Lopez 

Roger Ibanez 
Chris Smalling
Marash Kumbulla 

Rick Karsdorp
Lorenzo Pellegrini
Jordan Veretout 
Leonardo Spinazzola

Henrikh Mkhitaryan
Pedro

Edin Dzeko


Avspark söndag 18:00 på Gewiss Stadium och ni ser matchen såklart på Cmore!

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-19 19:22:00
Author

Fler artiklar om Atalanta