Lagbanner
2021-01-03 15:00

Atalanta - Sassuolo

Inför Atalanta - Sassuolo
Sassuolo blir en tuff nöt att knäcka....

Inför Atalanta - Sassuolo

Då var det dags att sparka igång Serie A igen. Atalanta inleder 2021 med att möta kanske årets största överraskning, nämligen Sassuolo. En riktigt kul nyhet inför matchen är att Mattia Caldara äntligen är tillbaka i truppen!

Det är ett Atalanta som kommer ifrån en kortare vila nu under jul och nyår precis som resten av ligan. Tror att laget har mått extremt bra av det. Senaste matchen innan uppehållet så tappade man en bergsäker seger till ett oavgjort resultat borta mot Bologna. Nu väntar en riktigt spännande match mot det så hyllade Sassuolo. Det kommer krävas en stark prestation för att slå dem, det är jag helt säker på.

Positiva tongångar från Gian Piero Gasperini:

Det var en ganska så harmonisk Gasperini som mötte pressen. Han betonade att laget har mått bra av lite vila och att man nu har ett fullt laddat batteri för att köra igen. Han passade även på att hylla motståndet Sassuolo på dagens presskonferens. Han sade att Sassuolo är ett riktigt bra lag och att han ser mycket likheter i klubbarna som båda jagar de största klubbarna i landet.

Missar matchen:

Rafael Toloi
Mario Pasalic
Papu Gómez


Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Berat Djimsiti
Christian Romero
José Luis Palomino

Hans Hateboer
Marten de Roon
Remo Freuler
Robin Gosens

Josip Ilicic
Luis Muriel

Duvan Zapata

Motståndet: Sassuolo

Sassuolo har inlett säsongen riktigt fint och man är verkligen med i toppen av Serie A. Man ligger just nu på en 4:e plats i tabellen. Senaste matchen man spelade så vann laget en målrik match borta mot Sampdoria, 3-2 blev tillslut segersiffrorna.

Klubben tränas av den så hyllade Roberto de Zerbi som är på allas läppar. Han har verkligen framtiden för sig så han lär vi nog få se träna större klubbar än Sassuolo en vacker dag. Han förespråkar en fin offensiv fotboll precis som Gian Piero Gasperini.

Jag vill alltid lyfta fram en spelare i varje motståndare som väntar och i Sassuolo så väljer jag Manuel Locatelli. Vilken utveckling han har fått sedan han lämnade Milan. En mittfältsmotor som är otroligt begåvad, det ryktas bland annat om att Juventus ska vara nära att värva honom till sommaren. Återstår att se vart Locatelli hamnar framöver men också vilka kliv han kan fortsätta att ta i det italienska landslaget som Roberto Mancini håller på att bygga upp. Spännande spelare minst sagt vi har att göra med. 

Trolig elva: 4-2-3-1

Andrea Consigli

Jeremy Toljan 
Vlad Chiriches
Gian Marco Ferrari 
Giorgos Kyriakopoulos

Manuel Locatelli 
Francesco Magnanelli 

Domenico Berardi
Hamed Junior Traore 
Jeremie Boga

Francesco Caputo 

Matchen sparkar igång imorgon 15:00 och ni ser den på Cmore såklart. 
 

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-02 18:43:00
Author

Fler artiklar om Atalanta