Lagbanner
2021-01-09 15:00

Benevento - Atalanta

Inför Benevento - Atalanta
Duvan Zapata verkar vara tillbaka i gammal god form...

Inför Benevento - Atalanta

Det är dags för Atalanta att spela fotboll utanför Bergamo igen, nu väntar den spännande nykomlingen Benevento på bortaplan. Ska målfabrikationen fortsätta för Atalanta?

Precis som jag alltid tjatar om inför varenda match så väntar en tuff uppgift även mot Benevento, alla matcher är svåra på olika sätt. Klyschan "det finns inga lätta matcher" är en klyscha av en anledning. Som i vanlig ordning så har Benevento likt många andra nykomlingar startat bra utifrån deras förutsättningar. Så det är ett lag som kommer avslappnat inför uppgiften mot Atalanta och har verkligen inget att förlora. Därför måste Gasperini och gänget vara på tårna från start, det finns fina möjligheter att avancera i tabellen med tanke på att många topplag möter varandra denna omgång. 

Jag förväntar mig att samma lag i stort sett startar även denna match, det är ingen idé att ändra om i elvan med tanke på hur bra de presterat. Nästa match är ändå en bit bort för Atalanta och dessutom är det i Coppa Italia så där lär vi får se rotation i laget. 

Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero 
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer 
Marten de Roon
Remo Freuler 
Robin Gosens 

Josip Ilicic 
Matteo Pessina 

Duvan Zapata 



Motståndet: Benevento 

Som jag var inne på tidigare så är Benevento nykomlingar i årets upplaga av Serie A och vilken bra start de fått. Man ligger just nu på en 10:e plats vilket man verkligen inte hade förväntat sig inför säsongen. Laget tränas av gamle storspelaren Filippo "Pippo" Inzaghi och han har verkligen gjort ett fint jobb hittills. 

Jag väljer att lyfta upp en spelare i Benevento med ett ganska så bra CV, ingen mindre än Kamil Glik. Många blev förvånade i somras när Benevento värvade den rutinerade mittbacken med många landskamper för Polen och en hel del stora matcher med sitt Monaco. Han har såklart sett sina bättre dagar men han är en ledare som är duktig på att styra sitt försvar, det ska han ha. 


Trolig elva: 4-3-2-1

Lorenzo Montipo 

Riccardo Improta 

Kamil Glik 
Alessandro Tuia 
Federico Barba

Perparim Hetemaj

Artur Ionita
Pasquale Schiattarella 

Marco Sau 
Roberto Insigne 

Gianluca Lapadula



Ni följer matchen precis som vanligt på Cmore. Matchen sparkar igång 15:00 imorgon! 

Arrivederci!

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-08 20:40:00
Author

Fler artiklar om Atalanta