Lagbanner
2020-12-23 20:45

Bologna - Atalanta

Inför Bologna - Atalanta
En match återstår innan ett litet uppehåll och vila...

Inför Bologna - Atalanta

Atalantas sista match för året väntar på bortaplan mot Bologna. Dit åker man utan sin lagkapten Papu Gómez som är utanför truppen för andra matchen i följd.

Det är ett Atalanta som kommer från en riktigt stark prestation senast i matchen mot Roma, framförallt den andra halvleken där man lyckades vända matchen till seger. Som jag har varit inne på den senaste tiden så har prestationerna blivit bättre. Förra veckans facit är starka papper där man alltså plockar med sig en pinne borta mot Juventus och man slår ett formstarkt Roma på hemmaplan med klara siffror. Så på planen så mår Atalanta uppenbarligen bra. Med en kanske pånyttfödd Josip Ilicic i verktygslådan igen så tror jag laget åker med en väldigt god känsla till Bologna.

Positiva toner från presskonferensen

Det var en positiv Gian Piero Gasperini som mötte pressen. Bland annat så hyllade han Robin Gosens för hans poängproduktion senaste tiden där tysken gjort mål i två av de tre senaste matcherna. Han håller honom som en av världens bästa spelare på sin position. 

Han tog även upp att han känner att laget har mått bra av att få tillbaka fler alternativ i de offensiva positionerna där de vart mycket skador på de spelarna. Han såg med tillförsikt på framtiden med alternativ som Josip Ilicic, Aleksej Miranchuk och Ruslan Malinovskyi tillbaka i spel, så nu är det endast Mario Pasalic i de offensiva leden som är på skadelistan. 

Skadelistan:

Mattia Caldara
Mario Pasalic 
Cristiano Piccini 
Matteo Ruggeri
 

Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini 

Rafael Toloi 
Christian Romero 
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer 
Marten de Roon 
Remo Freuler 
Robin Gosens

Josip Ilicic 
Ruslan Malinovskyi 

Duvan Zapata

Motståndet: Bologna 

Bologna har startat säsongen ganska så svagt och framförallt den senaste tiden så har man haft en sämre resultatrad. Laget ligger i skrivande stund på 14:e plats i tabellen. Senaste matchen spelade man oavgjort borta mot ett krisande Torino, matchen slutade 1-1.

Laget tränas av den store legendaren Sinisa Mihajlovic. Spelartruppen består av många yngre spännande talanger blandat med flera äldre spelare som närmar sig 40. Som svensk så när jag ska välja en spelare att lyfta fram i detta Bologna så tar jag såklart Mattias Svanberg. Han är en spelare med stor potential att bli en av de bästa spelarna i det svenska landslaget om allt går vägen för honom i sin utveckling. Han är mångsidig och kan spela på många positioner men är ju bäst på det centrala mittfältet där han får löpa box till box.

Trolig elva: 4-2-3-1

Angelo Da Costa

Lorenzo De Silvestri 
Danilo
Gary Medel
Takehiro Tomiyasu

Jerdy Schouten 
Mattias Svanberg

Emanuel Vignato 
Roberto Soriano 
Muss Barrow

Rodrigo Palacio

Matchen sparkar igång imorgon 20:45 och ni ser den på Cmore såklart. 

Arrivederci! 
 

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-22 19:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta