Lagbanner
2021-02-14 15:00

Cagliari - Atalanta

Inför Cagliari - Atalanta
Duvan Zapata fick dunka dit ett mål i veckan mot Napoli.

Inför Cagliari - Atalanta

På söndag är det dags för match i Serie A igen. Atalanta reser till Sardinien för att möta ett formsvagt och krisande Cagliari.

Det är ett Atalanta som kommer ifrån en riktigt bra insats i veckan mot Napoli där laget avancerade vidare till final i Coppa Italia där Juventus väntar. Ett betydligt bättre anfallsspel blandades med ett mycket bättre strukturerat försvar, när båda delarna fungerar så kan Atalanta göra livet surt för vilket motstånd som helst. 

Är Bosko Sutalo nya nödlösningen på högerkanten? 

Det ska såklart inte dras för stora växlar efter en match men det var iallafall stängt på Sutalos högersida mot Napoli, offensiva initiativ saknades men det är absolut inte konstigt med tanke på att den unge kroaten är mittback i grunden. Med både Hateboer borta och ifall Maehle skulle vara borta mer så får väl Sutalo vara tredje alternativet på högerkanten framöver. Det är bara dumt att spela en vänsterfotad spelare i Gosens på "fel" kant, främst för att den gode tysken är en så avgörande del för anfallsspelet ute på sin riktiga position till vänster. 

Hur ska elvan formeras denna match då? 

Jag tycker att vi tar ett annorlunda initiativ inför denna drabbning, uppgiften blir att försöka läsa av Gasperinis tankar kring en startelva. 

Vi börjar bakifrån och självklart har vi Pierluigi Gollini i målet, som verkligen har utvecklats som målvakt. Trebackslinjen kommer det bli förändringar naturligt med tanke på att kapten Rafael Toloi är avstängd, i hans frånvaro tror jag att Berat Djimsiti kliver över till höger i backlinjen. I mitten som vanligt Christian Romero och tyvärr José Luis Palomino till vänster, jag säger tyvärr för att vår galna Palomino har inte stått för några starka prestationer senaste tiden. Tror fortfarande att Mattia Caldara har en bit kvar tills han är redo att starta matcher. 

När det kommer till mittfältet så börjar vi från höger där Hans Hateboer fortsatt är skadad, där tror jag att om Joakim Maehle är redo så kommer han att starta denna match. Bosko Sutalo gjorde det bra utifrån sina förutsättningar i veckan men mot Cagliari måste vi även hota på högerkanten. På det centrala mittfältet tror jag att Remo Freuler startar tillsammans med stekheta Matteo Pessina, som i veckan stod för två mål. Tror han får hoppa ner ett steg denna match för att det kanske ändå är läge för Marten de Roon att få lite vila. Ute till vänster är det inget snack vem som ska spela, ingen mindre än Robin Gosens.

Längst fram så lär Duvan Zapata få fortsatt förtroende. Bakom där blir intressant, Josip Ilicic lär starta eftersom han inte startade mot Napoli, slovenen sitter inte två matcher i följd är min tro. Den sista platsen i startelvan blir intressant att se vem som får ta, tror definitivt inte Luis Muriel startar om nu Josip Ilicic startar. Det blir lite väl offensivt, då står det mellan Ruslan Malinovskyi och Aleksej Miranchuk. Där det ändå lär bli Malinovskyi, han behöver komma igång nu både för hans eget självförtroende men också för lagets skull så fler alternativ i form finns att tillgå till våren här som kommer innehålla väldigt många matcher.

Troliga elvan i sin helhet: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Berat Djimsiti
Christian Romero
José Luis Palomino 

Joakim Maehle 
Matteo Pessina
Remo Freuler 
Robin Gosens

Josip Ilicic 
Ruslan Malinovskyi 

Duvan Zapata

FORZA RAGAZZI 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-02-13 23:31:00
Author

Fler artiklar om Atalanta