Lagbanner
Anfield, 2020-11-25 21:00

Liverpool - Atalanta

Inför Liverpool - Atalanta
Senast mot Liverpool var det nattsvart...

Inför Liverpool - Atalanta

Efter ett tungt poängtapp i helgen mot Spezia så är det bara att hoppa upp på hästen igen. Match mot Liverpool på klassiska Anfield väntar och vi har tagit tempen i motståndarlägret med hjälp av Hampus Zakrisson.

Status i Atalanta:

Som jag skrev i ingressen så är det ett Atalanta som kommer från ett oavgjort resultat i helgen mot Spezia. Nu väntar ett extremt tufft prov på Anfield mot Liverpool som man lugnt kan säga gav Atalanta en lektion i senaste mötet i Bergamo. Det vore extremt bra om vi lyckades ta med nån poäng därifrån i kampen om andraplatsen i gruppen mot Ajax. 

Denna match måste Atalanta vara lite mer på sin vakt och framförallt inte gå för högt med pressen så Liverpool får ytorna bakom vår backlinje annars kan det bli en lika tung kväll som senast. Blir intressant att se hur Klopp resonerar i denna match med tanke på deras extremt långa skadelista och att man faktiskt leder gruppen med stort avstånd mot resterande lag. Atalanta reser till England utan skadade Mattia Caldara, Fabio Depaoli och Mario Pasalic. Även Ruslan Malinovskyi missar matchen på grund av Covid-19.

Annars i nyhetsväg denna vecka så meddelade president Antonio Percassi riktigt fina nyheter att man förlängt ytterligare ett år på Gasperinis kontrakt som nu alltså gäller till 2023. Gasperini har även blivit nominerad till priset som årets tränare tillsammans med fem andra däribland onsdagens motsåndare Jurgen Klopp. Han berättade att han blev förvånad över att han blivit nominerad men framförallt så är han oerhört stolt över det. 

Gasperinis tankar inför matchen:

``Att slå Liverpool i nuläget skulle va en otrolig skalp för oss och det skulle stärka oss enormt. Jag såg Liverpool mot Leicester och de är otroligt bra just nu, kanske är de i sin bästa form den här säsongen. Ett bra resultat på Anfield skulle betyda väldigt mycket för oss med vår situation i gruppen.``

Trolig elva enligt undertecknad: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti

Hans Hateboer
Marten de Roon
Remo Freuler
Robin Gosens

Luis Muriel
Papu Gomez

Duvan Zapata


Status i Liverpool:

Det är ett Liverpool med otroligt mycket skador för tillfället. Bland annat skador på Virgil Van Dijk, Joe Gomez, Thiago, Trent Alexander Arnold, Jordan Henderson med flera, ja listan är lång. Däremot så får man tillbaka Mohamed Salah som haft positivt Covid19-test tidigare men nu ska han vara tillbaka igen säger Jurgen Klopp. 

Trots skadorna så ligger Liverpool för närvarande i delad serieledning med Tottenham i Premier League och kommer ifrån en imponerande insats mot Leicester i helgen där man vann med klara 3-0 hemma på Anfield.

Men för att få bästa möjliga blick in i Liverpool så tog jag kontakt med supportern Hampus Zakrisson. Han driver bland annat podden ``2a på bollen`` och nystartade programmet ``Studio Sandon`` på DobbTv. Här är hans tankar infor matchen: 

Senaste matchen var Liverpool i en klass för sig. Vad berodde det på tror du?

- Som du säger så var Liverpool i en klass för sig den matchen och spelade verkligen ut hela sitt register. Man visade även upp en effektivitet jag har saknat under den här säsongen. På det stora hela så tror jag Liverpool passar Atalanta rätt dåligt främst eftersom Liverpool är extremt skickliga 1 mot 1 och mot Atalanta ställs man i fler 1 mot 1-situationer än mot de flesta lag i världen.

Hur tror du Klopp resonerar kring den här matchen med tanke på hur bra ni ligger till i gruppen? 

- Fyra segrar på de fyra första matcherna skulle ge Klopp full mandat att rotera fritt i de två avslutande matcherna och rotation är nåt Liverpool skulle må bra av. Ett kryss nu på onsdag skulle dock skapa ett läge där han inte kan rotera bort de två sista matcherna så jag tror verkligen Klopp vill vinna den här matchen.

Med tanke på erat skadeläge i truppen, kommer bästa laget ställas ut på banan eller kommer det roteras nånting?

- Min känsla somsagt är att Klopp vill ge sitt lag bästa möjlighet för att vinna även denna match och därmed kommer han att ställa upp med bästa möjliga lag. Jag tror att laget som ställdes på bena mot Leicester senast kommer vara väldigt likt det lag som tar sig an Atalanta.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut på Anfield?

- Elljusmatcher på Anfield är såklart något helt annat utan supportrarna men Liverpool kommer gå ut och rivstarta som vanligt med stort bollinnehav. Jag ser ett Liverpool somsagt med mycket boll där Atalantas möjligheter kommer finnas i kontringsspelet och med den matchbilden så kommer matchen sluta 3-1 till Liverpool.

Trolig elva enligt Hampus: 4-3-3

Alisson 

Neco Williams 
Joel Matip
Fabinho
Andy Robertson

James Milner
Gini Wijnaldum
Curtis Jones

Mohamed Salah
Diogo Jota
Sadio Mané

 

Arvid Franzén @franzen_arvid2020-11-24 18:07:00
Author

Fler artiklar om Atalanta