Lagbanner
2021-01-23 18:00

Milan - Atalanta

Inför Milan - Atalanta med David Faxå
Tredje matchen på en vecka stundar, kan Atalanta ladda om mot Milan?

Inför Milan - Atalanta med David Faxå

Match på klassiska San Siro väntar, serieledande Milan och Zlatan Ibrahimovic står på andra sidan. Detta kan vara den sista biljetten till den absoluta toppstriden för Atalanta.

Det är ett Atalanta som senaste matchen mot Udinese inte lyckades gå segrandes ur den striden. Visst det var mycket rotation i laget och en mardröm till start men det poängtappet kan stå oss dyrt resten av säsongen. 

En sak är säker, det måste till en rejäl förbättring för att vi ska ha någon chans mot Milan på bortaplan. Atalanta måste nog slå Milan i denna match för att ha någon chans på Scudetton, inte för att jag har de förväntningarna men om vi vill va med så är det ett faktum. 

Personligen så har jag en dålig magkänsla inför denna match, dels såklart för att Milan är riktigt bra den här säsongen men också det täta spelschemat Atalanta haft denna vecka. Det har varit tydligt tidigare under hösten att när det är tätt med matcher och lite vila så gynnar det inte alls oss som lag med vårt krävande spelsätt.

Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer 
Marten de Roon
Remo Freuler 
Robin Gosens 

Josip Ilicic 
Matteo Pessina

Luis Muriel

 

Motståndarkollen: Milan 

För att få bästa möjliga inblick i motståndarlägret så tog jag kontakt med supportern David Faxå. Han fick svara på några frågor inför lördagens drabbning!

Vad har du för förväntningar inför matchen mot Atalanta? 
- Jag förväntar mig en bra fotbollsmatch. Atalanta har ett par dåliga matcher i ryggen men såg riktigt vassa ut innan dess, framförallt offensivt. Milan har reagerat bra på förlusten mot Juve och fortsätter se ut som en scudettokandidat. Ska man fortsätta vara det behövs en bra insats nu mot Atalanta. 

Milan har haft en hel del skador, hur ser skadeläget ut just nu? 
- Det är fortsatt Gabbia och Bennacer som varit borta länge som saknas på grund av skada. Man går och väntar på Bennacer varje vecka, men icke... Jag börjar bli orolig där. I övrigt verkar gamlingen Kjaer kunna spela med smärta och det är viktigt. Theo, Rebic och Krunic är alla friskförklarade från coronan och det stärker såklart laget rejält. I skrivande stund är dock Calhanoglu sjuk fortsatt medan Romagnoli och Saelemaekers är avstängda. 

Milan värvade i veckan Mario Mandzukic, är han redo för matchen på lördag eller hur ser hans status ut? 
- Han kommer ju inte starta, men rapporterna säger att han ska kunna sitta på bänken i alla fall. Kanske kan han hoppa in sista 5-10 ifall Milan jagar mål? Enligt hans ”egna fystränare” så är han i bra matchform om 2-3 veckor. Jag hoppas Milan slipper behöva använda honom denna match alternativt ger han lite löpmeter om matchen är stängd. 

Milan har stått för en riktigt fin säsong såhär långt, är dina förväntningar att Milan ska vinna scudetton nu eller hur ser du på fortsättningen? 
- Jag skulle inte använda ordet förväntning ännu. Länge var jag mest positivt överraskad att man ledde serien, men nu börjar även jag tro att det kan vara möjligt. Jag förväntar mig att Milan försöker allt att gå för det, men inte nödvändigtvis att man ska ta det. 

Vilket lag ser du som den största utmanaren i titelracet? 
- Jag tycker efter förra helgen att det ändå är Inter. Innan den matchen hade jag väldigt svårt att bestämma mig. Jag skulle säga att Inter fortsatt är favoriter till ligatiteln med Milan som största utmanare och Juventus som en sådan där joggare som springer upp i ryggen men vägrar springa om. Ligger bakom och flåsar och frustar – obehagliga!

Hur tror du matchbilden kommer att se ut på lördag? 
Atalanta brukar ju gilla bollen, men det gör Milan också. Atalanta kommer försöka gå på att nyttja ytorna bakom Theo och över Calabria. Milan kommer spela mycket via Zlatan, speciellt om Hakan saknas. Sedan hoppas jag verkligen Leao startar då han verkligen borde kunna såra Atalantas något stabbiga treback när yttrarna står högt uppe i banan.

Trolig elva: 4-2-3-1

Gianluigi Donnarumma

Davide Calabria 
Pierre Kalulu
Simon Kjaer
Theo Hernandez

Sandro Tonali 
Franck Kessie

Samu Castillejo
Brahim Diaz
Rafael Leao 

Zlatan Ibrahimovic 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-22 20:18:00
Author

Fler artiklar om Atalanta