Lagbanner
2021-02-03 20:45

Napoli - Atalanta

Inför Napoli - Atalanta
Det krävs en betydligt bättre insats än senast mot Lazio för att Atalanta ska kunna slå ut Napoli och avancera till final i Coppa Italia.

Inför Napoli - Atalanta

Det är dags för första mötet mellan Atalanta och Napoli i semifinalen. Båda lagen ser nog Coppa Italia som deras största chans till någon titel denna säsong, utifrån det så lär det ställas upp med starkast möjliga lag.

Det är ett Atalanta som kommer från en svag insats hemma mot Lazio. Man blev duktigt utmanövrerade av Simone Inzaghis taktiska drag, ett strukturerat försvarsspel blandat med livsfarliga omställningar på Atalantas höga backlinje gav verkligen frukt.

Nu väntar alltså första mötet av två mot Napoli i semifinalen av Coppa Italia. Man märker verkligen att denna turnering prioriteras högt nu när laget är så nära en final och en möjlig titel, något man inte är så bortskämd med att ge till supportrarna. Det hade varit ett viktigt kvitto för denna goda utveckling klubben är inne i att också börja vinna någon titel, det är sånt som gör att vi kan ta nästa steg. 

Undertecknad räknar med bästa möjliga lag faktiskt trots det täta spelschemat, det är otroligt viktigt att få med sig ett bra resultat från Neapel till avgörandet som stundar sen i Bergamo.

Det gäller att vara med från start i kvällens match för annars kan det sluta som det gjorde senast mellan lagen då Napoli krossade Atalanta med 4-1. Napoli påminner lite om Atalanta i det att laget kan på sina finaste dagar prestera en fantastisk fotboll likväl som man kan nästa match stå för en blek insats. 


Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti 

Joakim Maehle 
Marten de Roon
Remo Freuler 
Robin Gosens

Josip Ilicic 
Matteo Pessina

Luis Muriel

 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-02-03 10:24:00
Author

Fler artiklar om Atalanta